Motivácia im nechýba, cieľom je postup

2013-08-28 12:00:00

Po facke v Podbrezovej si Michalovčania chcú napraviť chuť vo Vranove, kde dnes odohrajú zápas 2. kola Slovnaft Cupu.

V sobotu prišli futbalisti MFK Zemplín Michalovce o svoju tohtosezónnu neporaziteľnosť. Na ihrisku Podbrezovej prehrali 0:1 a iba potvrdili, že s týmto súperom sa im v poslednom období vôbec nedarí. Napriek tomu zostali zverenci trénera Jozefa Bubenka na vedúcej pozícii v druholigovom pelotóne o skóre pred Sencom. Dnes sa už musia preladiť na pohárovú strunu, o 17. hodine ich totiž čaká súboj 2. kola Slovnaft Cupu na pôde treťoligového Vranova nad Topľou, kde chcú potvrdiť pozíciu favorita a pokračovať v tejto súťaži ďalej.

Bez šancí sa nevyhráva

V ligovom stretnutí na Horehroní MFK Zemplín výkonom sklamal a nevytvoril si žiadnu gólovú šancu. Veľa ich však nebolo ani na domácej strane, jedna z nich však skončila za Raškovým chrbtom. „Nehrali sme ako tím a to bola veľká chyba, pretože to bol zápas, ktorý sa dal pokojne aj vyhrať. Keď sa však nedostaneme do nijakej čistej príležitosti, ťažko môžeme získať tri body,“ vrátil sa k šlágru 6. kola druhej ligy ľavý obranca Zemplínčanov Stanislav Smrek. „Dostali sme facku a to je dobré, pretože nás možno prebudí a spamätáme sa. Všetko zlé je na niečo dobré. Ale ideme ďalej, nič ešte nie je stratené, súťaž sa iba rozbieha.“

Dôležitý bude úvod

Prehru so železiarmi musia hráči Michaloviec čím skôr hodiť za hlavu, pretože dnes ich čaká zemplínske derby vo Vranove nad Topľou, kde sa s domácim MFK, účastníkom tretej ligy Východ, pobijú o postup do 3. kola Slovnaft Cupu. „Takého duely bývajú najhoršie. Súper nemá čo stratiť, my sme v pozícii favorita. Veľa bude závisieť od úvodných minút zápasu, od nich sa bude odvíjať ďalší priebeh,“ zdôraznil 26-ročný košický rodák. Po vystrábení zo svalového zranenia sa v posledných ligových súbojoch udomácnil v základnej zostave mužstva od Laborca.Vranovčania sa do 2. kola národného pohára dostali po domácej výhre nad Humenným (3:0), Michalovčania pre zmenu triumfovali v Námestove (3:1).

Idú na sto percent

Aj keď dnes „bubenkovci“ nastúpia na zápas, ktorý má prívlastok pohárový, berú ho rovnako vážne ako klasický ligový. „Medzi Slovnaft Cupom a druhou ligou nerobíme žiadny rozdiel. Aj dnes budeme hrať na sto percent a cieľom bude víťazstvo,“ uviedol S. Smrek. O motiváciu v súboji s treťoligistom majú hráči MFK Zemplín určite postarané, veď v prípade postupu je veľká pravdepodobnosť zahrať si v treťom kole so súperom z Corgoň ligy„To je samozrejmé. Tam by nás už čakali lepší a silnejší protivníci. Potešilo by nás, keby sme si mohli zmerať sily s prvoligistom,“ uzavrel debatu vysoký obranca. V dnešnom dueli budú žlto-modrým chýbať zranený Hamuľak a Obert, ktorý v Podbrezovej dostal červenú kartu.

Zdroj: denník Korzár