Príprava mladšieho dorastu U16 v skratke

2013-07-31 12:00:00

Celok trénerskej dvojice Ján Polák - Tomáš Kozár v nedeľu vstúpi do svojej premiérovej prvoligovej sezóny.

Už viackrát avizovaná reorganizácia mládežníckych súťaží má za následok, že od sezóny 2013/14 bude mať michalovský klub medzi dorasteneckou elitou o jedno družstvo naviac ako vlani. Keďže starší dorast U19 bude pôsobiť samostatne, súťaž dvojičiek po novom vytvoria mladší dorastenci - kategórie U17 a U16. Práve posledne menovaná kategória absolvuje svoju prvoligovú premiéru. V MFK Zemplín ju majú pod palcom tréner Ján Polák s asistentom Tomášom Kozárom. V tíme pôsobia chlapci, ktorí ešte pred pár mesiacmi hrávali za žiakov, teraz musia presadlať na náročnejší dorastenecký futbal. O príprave, kádri a cieľoch sme sa pozhovárali s Tomášom Kozárom.

O príprave

"Bola veľmi krátka, veľa času na trénovanie nejakého nového herného systému nebolo. Preto nadviažeme na ten spôsob hry, na ktorý boli zvyknutí zo žiakov. Popracovali sme trošku na kondícii, ale dôležité bolo zabudovať do tímu nových hráčov, ktorí prišli od žiakov alebo z okolitých klubov. Odohrali sme štyri prípravné zápasy, okrem toho sme sa zúčastnili na turnaji pod názvom Memoriál Antona Titka na Zemplínskej Šírave."

O kádri

"Do súťaže vstupujeme s približne 24 hráčmi. Až osem z nich prišlo od žiakov, ďalší z iných klubov - po traja z Trebišova a Sniny, po jednom zo Spišskej Novej Vsi a KAC Košice."

O cieľoch

"Hlavným cieľom je vychovávať chlapcov, aby sme minimálne štyroch-piatich, a možno aj viac, postupne posunuli o kategóriu vyššie, teda do U17. Našou úlohou bude, aby ich predchod vyššie bol bezproblémový."

Prípravné zápasy U16:

Vranov nad Topľou U17 – Michalovce 1:1

Gól MI: R. Lukáč

Trebišov U17 – Michalovce 0:7

Góly: Mackaľ 3, A. Horváth 2, A. Kuľha, R. Lukáč

Humenné U17 – Michalovce 0:2

Góly: Ciganoc 2

Michalovce – Prešov 2:1

Góly MI: Sopata, P. Kolesár

Káder U16:

Matúš Kočiš, Dávid Varga, Lukáš Čopík, Jakub Diladi, Adam Kuľha, René Lukáč, Šimon Poprik, Pavol Lehocký, Peter Kolesár, Róbert Šmajda, Tomáš Mackaľ, Tomáš Duška, Stanislav Masnica, Ladislav Berta, Stanislav Struňak, Dávid Vinc, Daniel Sopata, Adrián Cap, Marek Ciganoc, Juraj Synčák, Jozef Danko, Dávid Dacej, Attila Horváth, Mário Kováč. Tréneri: Ján Polák, Tomáš Kozár