V prvom jarnom zápase najtesnejšia prehra

2016-02-27 12:00:00

PRIDANÁ FOTOGALÉRIA. Trnavskému Spartaku sme na domácej pôde podľahli nešťastne 0:1, o jeho víťazstve rozhodol kanonier David Depetris.

Vstup do jarnej časti Fortuna ligy futbalistom MFK Zemplín Michalovce nevyšiel. Nováčik najvyššej súťaže podľahol v zápase 20. kola na domácom ihrisku Spartaku Trnava nešťastne 0:1, keď gól inkasoval z jedinej šance hosťujúceho celku v stretnutí.

Na úvodný jarný zápas Michaloviec bolo zvedavých vyše 4000 divákov, k Laborcu pricestovali aj trnavskí fanúšikovia, takže duel sa hral vo výbornej atmosfére. Prvý strelecký pokus vyslali hostia, po Ježovom sklepnutí však Schranz namieril vysoko nad. V 12. minúte zahrával priamy kop Lukič a jeho bomba len tesne minula Kamenárovu svätyňu. Domáci boli v prvom polčase jasne lepším tímom, po dvadsiatich minútach hry sa Koscelník rútil osamotený na trnavského gólmana, ale bránu tesne minul. Po polhodine hry sa po osi Kunca - Hamuľak - Lukič dostala lopta až k posledne menovanému, strelu srbského tvorcu hry však v poslednej chvíli zblokoval na rohový kop jeden z obrancov Spartaka. Tesne pred odchodom do kabín poslal Čonka odrazenú loptu z voleja tesne mimo.


Aj po zmene strán boli aktívnejší žlto-modrí, ale v koncovke sa nevedeli presadiť. A tak prišiel v 57. minúte trest. Mikovičov center skončil na žrdi michalovskej brány, lopta sa odrazila do päťky k Depetrisovi, ktorý jedinú trnavskú šancu v zápase premenil na gól - 0:1. O tri minúty mal vyrovnávajúci gól na kopačke Koscelník, domáci krídelník však z dobrej pozície zbrklo zakončil a s jeho pokusom nemal Kamenár najmenší problém. Brankár hostí sa oveľa viac zapotil v 63. minúte, po centri Lukiča zneškodnil zakončenie Hamuľaka. Záverečný platonický tlak Zemplínčanov už gól nepriniesol, hoci Kamenár musel ešte zasahovať pri hlavičkových pokusoch Hamuľaka a Morlacchiho. Michalovčania si prehrať nezaslúžili...


MFK Zemplín Michalovce - FC Spartak Trnava 0:1 (0:0)

Gól: 57. Depetris

ŽK: 13. Morlacchi - 11. Kadlec, 44. Schranz, 80. Čonka

Rozhodovali: Marhefka - Hancko, Lieskovský, 4135 divákov

MFK ZEMPLÍN: Kelemen - Perez, Khubutia, Morlacchi, Sviarchynski (80. Bayón) - T. Sedlák (67. Savvidis), Grič - M. Koscelník, Lukič, D. Kunca (67. L. Tóth) - M. Hamuľak

FC SPARTAK: Kamenár - Kadlec, Martin Tóth, Horník, Čonka - Baez, Jež (90+. Bello) - Schranz, Halilovič (74. Ndip Tambe), Mikovič - Depetris (84. L. Mihálik)

Najbližší program MFK Zemplín:

Utorok 1. marca o 19.00 hod.: Slovan Bratislava - Michalovce (21. kolo)

Piatok 4. marca o 18.00 hod.: Žilina - Michalovce (22. kolo)

Nedeľa 13. marca o 14.30 hod.: Michalovce - Trenčín (23. kolo)