Rezerva opäť prehrala, nestačila na Svidník

2013-05-26 12:00:00

Druhú prehru v priebehu štyroch dní zaknihovali hráči B-mužstva MFK Zemplín, tentoraz doma podľahli Svidníku 0:2.

Rezervné mužstvo MFK Zemplín Michalovce neuspelo v nedeľňajšom domácom stretnutí na ihrisku v Topoľanoch proti o záchranu bojujúcemu Svidníku, ktorému podľahlo 0:2 (0:1).

Prvý strelecký pokus zápasu patril hosťom, Puchír v 6. minúte však zakončil z uhla nad bránu. V 12. minúte zneškodnil strelu Paňka Kira, následne však chyboval pri rozohrávke, lopty sa zmocnil Vaľko a po blafáku otvoril skóre - 0:1. Potom Forgáč po individuálnej akcii vystrelil po zemi a Matkobiš loptu končekmi prstov vytlačil na roh. V 27. minúte odcentroval z pravej strany Pavlov na Škultétyho, ten však v dobrej pozícii hosťujúcu svätyňu prestrelil. Následne neuspel ani Forgáč, ktorý vystrelil do Matkobiša. Krátko pred prestávkou po centri Puchíra Vaľko hlavou v dobrej pozícii minul bránu.

Po prestávke pokračovala prevaha domácich, ktorá bola s pribúdajúcimi minútami čoraz väčšia. V 50. minúte strela aktívneho Forgáča po zemi išla vedľa, rovnako namieril o niekoľko minút neskôr aj striedajúci Štofík. Hostia pozorne bránili a keď sa im naskytla možnosť, okamžite vyrážali do rýchlych protiútokov. V jednom sa ocitol v 72. minúte autor otváracieho gólu Vaľko, ale vo veľkej šanci ho vychytal Kira. V 84. minúte spálil obrovskú príležitosť na vyrovnanie Forgáč, proti ktorému skvelo zakročil Matkobiš. Následne podnikli Svidníčania do otvorenej michalovskej obrany ďalšiu rýchlu kontru, Puchír odcentroval rovno na hlavu Vaľka, ktorý nemal problém po druhýkrát skórovať - 0:2. Nemohúcnosť domácich v koncovke v nadstavenom čase iba podčiarkol Kozár, ktorý z pár krokov namieril iba do brvna. B-mužstvo tak druhý raz za sebou doma prehralo 0:2...

MFK Zemplín Michalovce B - FK Drustav Svidník 0:2 (0:1)

Góly: 12. a 85. P. Vaľko

ŽK: 59. Matvej (Svidník)

Rozhodoval: Maličký - 100 divákov

MFK ZEMPLÍN B: Kira - M. Popovič, V. Kostovčík, A. Devečka, M. Devečka (46. J. Štofík) - L. Jacko (60. Mukhametdinov), Harvila, Pavlov, Škultéty - L. Forgáč, Stropkay (70. T. Kozár)

FK DRUSTAV: M. Matkobiš - Matvej, Jurč, Ľ. Horochonič, Frančák - Vaľany (6. Chrzán, 90+. Flešár), Harakaľ, M. Paňko, T. Zápotoka, Puchír - P. Vaľko (86. Petrík)

Ďalšie výsledky 27. kola IV. futbalovej ligy skupiny Východ:

Snina - Giraltovce 1:2, Haniska - Sabinov 3:1, Veľké Revištia - Vysoké Tatry 6:0, Vyšné Opátske - Stará Ľubovňa 4:2, Barca - Svit 1:1, Spišské Podhradie - Stropkov 1:0, Bardejovská Nová Ves mala voľno

Tabuľka:

Najbližší program MFK Zemplín:

Nedeľa 2. júna o 17.00 hod.: Michalovce B - voľno (28. kolo)

Nedeľa 9. júna o 17.00 hod.: Michalovce B - Stropkov (29. kolo)

Nedeľa 16. júna o 17.00 hod.: Spišské Podhradie - Michalovce B (30. kolo)