MFK Zemplín opäť doma nebodoval

2013-05-18 12:00:00

Michalovčania na vlastnom trávniku podľahli seneckému SFM 1:2, ich jediný gól zaznamenal Pavol Jurčo.

Ani vo štvrtom vystúpení v rade sa nepodarilo michalovskému A-mužstvu zabodovať naplno. Tentoraz prehrali na domácom ihrisku v zápase 31. kola druhej ligy ŠK SFM Senec 1:2 (0:0).

Stretnutie sa začalo minútou ticha za dlhoročného fanúšika a člena fanklubu GS´52 Matúša Kudláča, ktorý vo štvrtok tragicky zomrel. Diváci si na prvú šancu museli počkať do 14. minúty, kedy Janočko vystrelil, brankár loptu neudržal, zmocnil sa jej Gamkrelidze, ktorý však pätičkou nenašiel v "malom vápne" žiadneho svojho spoluhráča. Potom mal dobrú príležitosť na skórovanie domáci kapitán Božok, ktorý však zblízka neusmernil do siete Kuncovu prihrávku. V 31. minúte takmer zahrmelo na druhej strane, Hanzelovu nebezpečnú strelu z vnútra šestnástky zneškodnil výborným zákrokom Bréda. Tesne pred odchodom do kabín to ešte skúšal Jurčo, ale s jeho strelou si Matlák poradil. Domáci mali síce v prvom dejstve viac z hry, ale po úvodnej 45-minútovke svietilo na tabuli bezgólové skóre.


Vstup do druhého polčasu vyšiel lepšie hosťom, v 49. minúte Michalovčania chybovali v strede obrany a skúsený Držík svoj samostatný nájazd doviedol do gólového konca - 0:1. Hneď nato sa pokúšal vyrovnať Janočko, jeho strela však išla nad Matlákovu bránu. Rovnako pochodil o niekoľko minút nato aj Jurčo. V 72. minúte sa domáci predsa len dočkali vyrovnávajúceho gólu, ktorý však Jurčo dosiahol mimoriadne kurióznym spôsobom: napádal rozohrávajúceho brankára Matláka, ktorý loptu nestihol odkopnúť a trafil rovno do michalovského útočníka, od ktorého sa odrazila do brány. O štyri minúty ale Senčania opäť naklonili misky váh na svoju stranu, spoza šestnástky parádne trafil Držík a upravil na 1:2. V 80. minúte sa pokúšal vyrovnať Hamuľak, ale po prihrávke Jurča napálil iba do bočnej siete. Zemplínčania už druhý gól nestrelili, a tak prehrali druhý domáci duel v rade.


MFK Zemplín Michalovce - ŠK SFM Senec 1:2 (0:0)

Góly: 72. P. Jurčo - 49. a 76. Držík

ŽK: 18. Kovaľ, 31. M. Vanák - 12. Držík, 35. Hlavatovič, 60. K. Kuzma

Rozhodoval: Jaška - 780 divákov

MFK ZEMPLÍN: Bréda - D. Horňák, Podhorin, T. Sedlák, M. Vanák - Gamkrelidze (52. M. Hamuľak), Kovaľ, V. Janočko - D. Kunca (77. A. Leško), P. Jurčo, Božok

ŠK SFM: Matlák – Neoveský (46. Karč), T. Hanzel, Polgár, Hlavatovič – Mart. Mikulič, Držík, Hílek, Vrablec (24. Belkovics) – K. Kuzma - R. Ujčík (85. Gogolák)

Najbližší program MFK Zemplín:

Nedeľa 26. mája o 17.00 hod.: Rimavská Sobota - Michalovce (32. kolo)

Sobota 1. júna o 17.00 hod.: Michalovce - Šamorín (33. kolo)

 

FOTO: RA