Michalovská rezerva ryžovala v Tatrách

2013-05-06 12:00:00

Dnešné vydanie denníka Korzár sa vracia k nedeľňajšiemu víťaznému vystúpeniu B-mužstva MFK Zemplín na pôde Vysokých Tatier.

Víťazstvom Zemplínčanov sa skončil zápas medzi domácimi Vysokými Tatrami a rezervou Michaloviec. Hostia vyhrali 2:1, keď základ úspechu položili už v prvom polčase. Po ňom viedli dvojgólovým rozdielom. Tatrancom sa po obrátke podarilo výsledok už len skorigovať. „Myslím si, že v prvom polčase sme boli lepší a zaskočili sme domácich. Muselo sa prejaviť to, že títo chlapci sú hráčmi A-mužstva a majú natrénované. Hoci nám neprial terén, kombinačne a rýchlostne musíme takéto zápasy zvládať. Sme radi a myslím si, že v tejto súťaži môžeme vyhrať nad každým celkom," povedal hrajúci tréner Michaloviec B Tomáš Kozár. "V druhom polčase sme sa trochu zbytočne uspokojili, ako každý slovenský futbalista, a preto sme mohli byť radi, že sme tesné víťazstvo udržali až do konca. Hlavne po góle domácich sme sa museli mať na pozore. Mentalitou slovenských hráčov je uspokojiť sa, keď je stav priaznivý a mohli sme na to doplatiť. Máme však mladých chlapcov, ktorí zbierajú ostrohy. Dúfam, že v našom mužstve budú len a len rásť,“ dodal Tomáš Kozár.

Nemali koho prestriedať

Kormidelník Vysokých Tatier Ladislav Lipnický vedel, že s oslabeným kádrom to bude ťažký zápas. „Súper nás v prvom polčase zaskočil veľmi dobrým pohybom. Mali sme za sebou náročný týždeň a vedeli sme, že to bude ťažké. Po náročnom zápase vo Svidníku sme sa dlho rozbiehali. V druhom polčase to bol z našej strany zlepšený výkon, dali sme gól, no stále trpíme na zranených a vylúčených hráčov. Po obrátke sme potrebovali prestriedať dvoch - troch hráčov, no chýbali nám až štyria hráči, a tak sme nemali koho," konštatoval Lipnický. "Chceli sme to oživiť, súper bol kvalitný. Pri troške šťastia sme mohli aj zremizovať. Pre nás to bol už tretí zápas v priebehu týždňa a ešte k tomu s oslabeným mužstvom, čo sa na ihrisku prejavilo. Na chlapcoch bolo cítiť, že na nich trochu doľahla únava. Výkon nebol taký, ako sme si predstavovali. Kontaktným gólom sme súpera znervózneli, škoda, že ďalšie šance sme nevyužili aspoň na vyrovnanie. S remízou by sme boli spokojní,“ poznamenal Lipnický. Jeho zverenci sa už v stredu predstavia opäť doma v derby so Svitom. „Dúfam, že niektorí hráči sa už dajú do poriadku. Určite chceme predviesť lepší výkon ako v dnešnom prvom polčase,“ dodal Lipnický.

Zdroj: denník Korzár