M. Janočko a Vajs opäť v reprezentačnom drese

2013-04-15 12:00:00

Dvojica Michalovčanov nastúpila za slovenskú 16-tku v súboji proti Srbsku, ktorému náš výber podľahol tesne 1:2.

Slovenskí futbaloví reprezentanti v kategórii do 16 rokov neuspeli v nedeľňajšom vystúpení na turnaji UEFA Development v Rumunsku, keď prehrali s rovesníkmi zo Srbska 1:2. Skóre duelu otvoril slovenský obranca Michal Pobijak, ale mladí Srbi potom otočili výsledok vo svoj prospech. Zverencov trénera Ladislava Pecka čakajú v utorok o 11.00 h SELČ domáci rovesníci. Kormidelník slovenského výberu dal opäť príležitosť aj hráčom z MFK Zemplín Michalovce, do zápasu totiž zasiahli obranca Michal Janočko a stredopoliar Jozef Vajs.

Gól MI: 6. Pobijak

ŽK (SR): 74. Bénes

SR "16": Jakubech - Ocelka (Michlík), VAJS (Štefanec), Bénes, Drobný, Lénart (M. JANOČKO), Pobijak (Krč), S. Mráz (Kuc), Kopičár, Szalay, Hric (Tupta)

Peter Szénay (asistent trénera SR "16"): "Oproti prvému zápasu sme dali príležitosť v základnej zostave siedmim novým hráčom. Mali sme veľmi dobrý a sebavedomý vstup do zápasu. Už v 6. min. sme sa ujali vedenia a mysleli sme si, že nebudeme mať problém presadiť sa. Postupne sa z našich kopačiek vytratila aktivita, viacerí hráči prestali tvoriť. Snáď sme sa zľakli agresivity súpera, keď pre zranenie sme museli postupne vystriedať Vajsa a Lenárta, ale zlom nastal približne už v 20. min. Jediným konštruktívnym hráčom na ihrisku zostal Bénes. V bráne družstvo podržal brankár Jakubech, ale nestačilo to, keď v posledných sekundách 1. polčasu súper vyrovnal. Po polčase sme sa snažili oživiť hru striedaniami, ale ani noví hráči nepriniesli na ihrisko iskru. Súper bol aktívnejším a už v 54. min. rozhodol o výsledku. V zostávajúcich minútach sme sa nedokázali presadiť."

Zdroj: futbalsfz.sk