Prvé jarné víťazstvo sa zrodilo v Ružinej

2013-04-09 12:00:00

Konečne pretrhol streleckú smolu, súperovi strelil tri góly a po štyroch remízach v rade opäť pocítil ako chutí víťazstvo.

Na štvrtý pokus sa druholigoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce dočkali premiérového víťazstva v jarnej časti súťaže. O body sa im podarilo ozbíjať ružínskeho nováčika, a to dokonca na jeho pôde, kde triumfovali 3:1 (1:0), vďaka čomu si v tabuľke polepšili o jednu priečku. Momentálne okupujú šiestu priečku so 32 bodov.

Udreli v závere polčasu

Michalovčania boli prvým mužstvom, ktoré sa predstavilo v Ružinej v tomto roku, keďže pre domácich to bola jarná premiéra na vlastnom ihrisku. Baníci výborne pripravili svoje ihrisko, aj keď ešte deň pred zápasom bolo v nespôsobilom stave. A nováčik začal nebojácne, párkrát podkúril favoritovi, ale ten ich úvodnému tlaku odolal. „Vedeli sme, čo nás bude v Ružinej čakať a boli sme na nich skvele pripravení. Nakopávali lopty do našej šestnástky, s ktorými sme si však poradili, získavali sme všetky odrazené lopty a postupne sme sa osmelili aj v ofenzíve,“ rozhovoril sa Oliver Podhorin, defenzívny štít MFK Zemplín. Prvá zemplínska radosť prišla v závere polčasu, gólu však predchádzala zahodená tutovka. „Rútili sme sa štyria na jedného domáceho obrancu, ale protiútok sme zle vyriešili. Našťastie hneď nato Kovaľ napriahol ľavačkou a jeho krížna strela skončila v sieti.“

Penalta znamenala zlom

Gól do šatne „rusnákovcov“ povzbudil aj upokojil, ale zároveň aj vyslal signál, že Ružínčania zvýšia aktivitu a budú myslieť viac na ofenzívu. „Cez prestávku nás tréner upozorňoval na štandardky domácich, na ktoré sme sa najviac sústredili a nakoniec sme im odolali,“ pokračoval O. Podhorin, ktorý mal prsty v druhom michalovskom góle, keď v 67. minúte vybojoval pokutový kop. „Dostal som prihrávku od Janočka a proti mne stál jeden obranca. Najprv som chcel strieľať alebo prihrávať pred bránu, ale napokon som si hodil loptu okolo neho a fauloval ma. Penaltu sme premenili, vtedy sa lámal chlieb a bol to zlomový moment zápasu.“

Záverečná dráma

Druhý presný zásah Michalovce ešte viac nabudil a výsledkom ich aktivity boli ďalšie dve gólové šance kapitána Jurča, no raz mal vychýlenú mušku a pri druhej iba opečiatkoval brvno domácej brány. „Namiesto toho, aby sme Ružinú dorazili tretím gólom, tak sme jej dovolili znížiť a z jasného zápasu sme urobili drámu. Ešteže prišiel gól Božoka minútu pred koncom riadneho času, ktorým sme definitívne spečatili naše víťazstvo,“ tvrdil odchovanec MFK Zemplín. Po štyroch nerozhodných výsledkoch za sebou konečne mužstvo zaknihovalo trojbodový zisk. „Dúfam, že konečne sa chytíme a prídu aj ďalšie výhry. Triumf z Novohradu musíme potvrdiť už najbližšie doma proti Liptovskému Mikulášu,“ dodal na záver O. Podhorin. 

Zdroj: denník Korzár