MFK Zemplín neuspel v Dolnom Kubíne

2012-09-08 12:00:00

Michalovskí futbalisti na Orave neuspeli, domácim podľahli 1:3, keď za Zemplínčanov skóroval Regáli.

Druholigový MFK Zemplín Michalovce neuspel v zápase 8. kola II. ligy na ihrisku Dolného Kubína, kde prehral 1:3.

Kubínčania nastúpili na domáci majstrovský zápas s novým trénerom Ladislavom Molnárom a hrajúcim asistentom Michalom Holubom. Po opatrnom začiatku z obidvoch strán ako prvý mali náznak šance domáci, keď Podolského kolmicu ratoval v poslednej chvíli pred Ujčíkom hosťujúci brankár. Postupne sa začal hrať svižný futbal. V 27. minúte vyslal Ujčík loptu do jazdy Brčákovi, ktorého fauloval Čarnota a následovala červená karta pre bývalého Kubínskeho hráča. Z trestného kopu opečiatkoval Sivčevič brvno hosťujúcej brány a odrazenú loptu pohodlne zasunul Kliment do brány a bolo 1:0. V 43min. mali domáci obrovskú šancu, keď sa Ujčík preštrikoval do šestnástky a naservíroval loptu Brčákovi, ktorého gólovú strelu Jenčo vyrazil len s veľkou námahou na brvno a roh. Z následného rohu v dobrej pozícii hlavičkoval Jurky tesne vedľa brány. Domácim zatrnulo v poslednej minúte polčasu, keď odkop Trabalíka trafil hosťujúceho útočníka a lopta po odraze len tesne minula domácu bránu. A tak kubínčania išli do polčasových kabín so zaslúženým vedením.

Aj v úvode druhého polčasu pokračoval futbal vo svižnom tempe, ale prevažne len medzi šestnástkami, keď domáci držali loptu viac na svojich kopačkách a hostia oslabení nedokázali nič vymyslieť na Kubínsku defenzívu. V 58. minúte domáci Sivčevič z trestného kopu z 25 metrov prudko vypálil, ale gólman loptu so šťastím vyrazil na roh. V 74. minúte sa domáci dočkali poisťovacieho gólu, keď Podolský priťukol loptu Kutlíkovi, ktorý načechral center na hlavu Ujčíka a ten prekonal brankára a bol 2:0. V 77. minúte pridali Kubínčania tretí gól, keď po rohu Podolského loptu dotlačil do siete Drengubiak a bolo 3:0 a prakticky rozhodnuté. V 79. minúte hostia znížili, keď po rýchlom brejku sa sám ocitol pred Trabalíkom hosťujúci Regáli a nezaváhal a stanovil konečné skóre na 3:1. V posledných minútach stretnutia mali ešte po jednej veľkej šanci obidve mužstvá, ale brankári sa v obidvoch prípadoch vyznamenali a nedovolili skórovať. Kubínčania si tak pripísali prvé dôležité víťazstvo v tejto sezóne a zaslúžené tri body.

Ladislav Molnár: "Som spokojný, pretože sme zvíťazili proti najlepšiemu mužstvu súťaže. Šťastie pre nás, že hneď po vylúčení padol gól. To zamáva s každým mužstvom, ale slúži ku cti našim hráčom, že keď Vám dá súper šancu, dokážete ju využiť. Som rád, že sme kvalite súpera dokázali víťazne čeliť. Okrem jednej situácie, keď si hráči mysleli, že už je po zápase. Zápas nás stál dosť síl, ale mali sme viacej príležitostí. Súper nám ponúkol víťazstvo a my sme ho využili."

Albert Rusnák: "Chceli sme v Kubíne vyhrať. Pribrzdilo nás však školácky hlúpe vylúčenie Čarnotu. V druhom polčase sme zmenili rozostavenie a chceli sme zápas otočiť, nepodarilo sa nám to. Mrzí ma, že hráči až v 80. minúte pochopili čo som im kázal čo bude platiť na domácu obranu. Takých akcií keby bolo viac, tak aj o desiatich verím, že vyhráme."

Zdroj: mfk.dolnykubin.net

MFK Dolný Kubín - MFK Zemplín Michalovce 3:1 (1:0)

Góly: 28. Kliment, 74. Ujčík, 77. Drengubiak - 79. M. Regáli

ŽK: 20. Ujčík, 70. A. Brčák, 89. Jadroň - 59. Vernon, 76. Kovaľ

ČK: 27. J. Čarnota

Rozhodoval: Glova - 325 divákov

MFK: I. Trabalík - Kutlík, Drengubiak, Jurky, T. Gejdoš - Podolský (90. Sirota), Sivčevič, Jadroň, Brčák (79. Maliňák) - Kliment, (84. Holub), Ujčík

MFK ZEMPLÍN: T. Jenčo - J. Čarnota, Korijkov, Vernon, M. Vanák (15. Podhorin) - T. Sedlák (73. D. Kunca) - Garel (46. Perez), Gamkrelidze, Kovaľ, P. Jurčo - M. Regáli

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 15. septembra o 19.30 hod.: Michalovce - SFM Senec (9. kolo)

Sobota 22. septembra o 15.00 hod.: Rimavská Sobota - Michalovce (10. kolo)

Sobota 29. septembra o 17.30 hod.: Michalovce - Šamorín (11. kolo)