Novým trénerom Liptákov Ján Karaffa

2012-09-05 12:00:00

Bývalý kormidelník michalovského mužstva nahradil na lavičke druholigistu Petra Kureka.

Vedenie slovenského druholigového futbalového klubu MFK Tatran Liptovský Mikuláš odvolalo trénera Petra Kureka, ktorého v utorok vo funkcii nahradil Ján Karaffa. "Rozhodli sme sa ukončiť spoluprácu s trénerom Petrom Kurekom, ktorý prevzal tím v neľahkom období na začiatku predchádzajúcej sezóny," povedal pre oficiálnu webovú stránku Liptákov výkonný riaditeľ klubu Martin Pohlod. "Po neúspešnej jeseni, keď bolo mužstvo na poslednom mieste v tabuľke, sme sa zachránili v II. lige už štyri kolá pred koncom súťaže. Jedným z dôvodov odvolania bol nezlepšujúci sa herný prejav na domácom ihrisku. Novým trénerom v našom klube bude Ján Karaffa, ktorý v minulosti pôsobil najmä v kluboch na východnom Slovensku. Veríme, že okrem zlepšených výsledkov bude skutočnou ´posilou´ pre klub aj v spolupráci s mládežníckymi trénermi," dodal M. Pohlod pre mfktatran.sk.

MFK Tatran figuruje po siedmich kolách na 9. mieste druholigovej tabuľky. V doterajšom priebehu druhej najvyššej slovenskej súťaže získali futbalisti Liptovského Mikuláša šesť bodov. 

Ján Karaffa (narodený 25. februára 1970), ktorý v minulosti trénoval vo Vranove nad Topľou, Poprade, Prešove, Brekove a naposledy v Šarišských Michaľanoch, má za sebou aj krátke pôsobenie v MFK Zemplín Michalovce. Na lavičke mužstva z metropoly Zemplína sedel v úvode sezóny 2005/2006, po prehratom zápase v Rimavskej Sobote (0:1) v 8. kole ho vedenie poslalo na dovolenku, čo znamenalo jeho koniec v klube. Nahradil ho Radoslav Kačala.

Zdroj: SITA