V Michalovciach bude derby dnes aj zajtra

2012-08-18 12:00:00

A-mužstvo hostí Bardejov, rezerva privíta Veľké Revištia. Obe stretnutia sa odohrajú pod reflektormi.

Iba pred dvoma dňami sa skončil v metropole Zemplína trojdňový medzinárodný turnaj dorastencov Michalovce cup 2012, ktorý priniesol porciu šiestich zápasov, a už počas tohto víkendu sa futbaloví fanúšikovia môžu tešiť na ďalšie dve zaujímavé vystúpenia. Dnes nastúpi druholigové A-mužstvo MFK Zemplín vo východniarskom derby proti Partizánu Bardejov a zajtra štvrtoligové „béčko“ v zápase dvoch zemplínskych rivalov proti TJ Veľké Revištia. Oba divácky atraktívne duely sa odohrajú pod umelým osvetlením, teda o 19.30 hod.

Líder druhej najvyššej súťaže privíta bardejovského nováčika, ktorý sa pomaly rozbieha. Po pohárovej výhre v Haniske porazil pred týždňom doma Rimavskú Sobotu presvedčivo 4:0. „Derby zápasy sú špecifické a nemajú favorita. Rozhodovať bude momentálna forma. Chlapci počas týždňa trénovali s chuťou a mal som z nich dobrý pocit. Očakávam kvalitný súboj, pretože obe mužstvá sa snažia hrať futbal. Určite bude pekná návšteva, prídu aj ľudia z Bardejova, bude to futbalový sviatok,“ uviedol tréner MFK Zemplín Albert Rusnák. Podľa neho je najväčšia sila súpera v strede poľa. Proti Partizánu je vylúčený štart stopéra Vernona, ktorý v Šali videl červenú kartu, drobné zranenie trápi Korijkova. Naopak, k dispozícii už bude brankár Jenčo.

Diváckym lákadlom je aj zajtrajší duel štvrtej ligy Východ medzi rezervným tímom Michaloviec a nováčikom z Veľkých Revíšť. Zvlášť pre hosťujúci celok bude mať zápas špecifickú príchuť, veď drvivá väčšina jeho hráčov začínala s futbalom práve v michalovskom klube. „S Veľkými Revištiami sme sa stretli aj v letnej príprave, takže vieme, čo nás čaká. Súper má vo svojich radoch viacero skúsených futbalistov a práve v tomto vidím ich najväčšiu silu. Naši mladí chlapci budú určite poriadne motivovaní už len kvôli tomu, že nastúpia pod reflektormi,“ skonštatoval lodivod B-mužstva Milan Lalkovič. Jeho zverenci naposledy hladko prehrali vo Vyšnom Opátskom a s troma bodmi sú na 13. mieste. Ich zajtrajšiemu súperovi patrí štvrtá priečka.

Zdroj: denník Korzár