Jakub Hromada prestupuje do Juventusu Turín

2012-07-21 12:00:00

O jeho služby mali záujem aj kluby z Anglicka, Holandska či Nemecka, napokon rozhodol pre taliansky veľkoklub.

Prestupová bomba leta je tu! Mladučký, iba 16-ročný veľký talent slovenského futbalu, Jakub Hromada (narodený 25. mája 1996) prestúpil z MFK Zemplín Michalovce do talianskeho Juventusu Turín. Oficiálne sa hráčom talianskeho veľkoklubu stal včera krátko popoludní po úspešnom absolvovaní zdravotných testov.

Bili sa oňho viacerí

Jakub Hromada, ktorý hráva na poste defenzívneho stredopoliara, bol v uplynulej sezóne oporou prvoligových starších dorastencov MFK Zemplín, hoci mal iba 15 rokov. Práve vtedy si jeho talent začali všímať zástupcovia viacerých európskych klubov, medzi ktorými nechýbal ani Juventus. „Interes o Hromadu sme registrovali počas celého minulého ročníka. Záujem oňho mali kluby z Anglicka, Holandska, Nemecka či Talianska. Najväčší prejavil turínsky Juventus, kam nakoniec aj prestúpil. Obe strany sa dohodli, že detaily zmluvy zverejňovať nebudú,“ prezradil nám koordinátor mládeže MFK Zemplín Marek Zahorčák. „Hromada včera úspešne absolvoval zdravotné testy v Taliansku a oficiálne sa stal hráčom Juventusu Turín.“

Košického rodáka J. Hromadu, ktorý prišiel do Michaloviec po skončení žiackeho veku z KAC Košice, sledovali zástupcovia „bianconeri“ naživo vo viacerých zápasoch, prítomní boli dokonca aj priamo v metropole Zemplína. „Okrem toho ho videli aj v dueloch slovenskej reprezentácie do 16 rokov, ktorej bol kapitánom,“ pridal sa predseda predstavenstva MFK Zemplín Igor Šoltinský, podľa ktorého bol prestup mladučkého futbalistu potvrdením toho, že v michalovskom klube sa s mládežou pracuje veľmi dobre. „Naším cieľom je vychovávať výborných futbalistov, ktorí sa uplatnia v kvalitných kluboch. Z tohto prestupu máme obrovskú radosť, veď do Juventusu Turín sa žiadnemu futbalistovi priamo zo Slovenska ešte nepodarilo prestúpiť,“ uviedol I. Šoltinský.

Hromada má za sebou už aj premiéru v seniorskom A-mužstve MFK Zemplín, za ktorý nastúpil vo veku 16 rokov a 2 dni, čím sa stal najmladším hráčom, ktorý nastúpil za druholigový michalovský tím. „Aj to svedčí o tom, akou silnou osobnosťou Jakub Hromada vo svojom veku už je. Juventus si ho vyhliadol aj preto, že hráva na poste defenzívneho stredopoliara, na ktorom je iba málo kvalitných hráčov. On na ňom vyniká a má dokonalý prehľad o hre,“ hovoril šéf michalovského klubu a dodal, že 16-ročný talent bude v talianskom klube pôsobiť v tíme Primavera, kde hrávajú hráči do 20 rokov.

Hromadov prestup na Apeninský polostrov sa piekol pol roka, takže aj preto mal samotný hráč dostatok času nato, aby sa naučil aspoň základy. „Zatiaľ z taliančiny viem iba veľmi málo, ale určite sa tento jazyk rýchlo naučím,“ prezradil J. Hromada, ktorého prvé dojmy z Juventusu sú výborné. „Veľmi sa teším, že tu môžem pôsobiť v takom špičkovom veľkoklube, akým je Juventus Turín. Je to pre mňa obrovská motivácia,“ v krátkosti poznamenal priamo z Talianska J. Hromada, ktorému prajeme v jeho ďalšej kariére veľa šťastia.

VIZITKA JAKUBA HROMADU

Narodený: 25. mája 1996 v Košiciach

Prezývka: Kubo

Výška: 182 cm

Váha: 73 kg

Post: stredný záložník

Pôsobiská: KAC Jednota Košice, MFK Zemplín Michalovce

Obľúbený klub: Arsenal Londýn

Futbalový vzor: Andrea Pirlo

Obľúbená hudba: všetko

Obľúbený film: Drž hubu, Nedotknuteľný

Obľúbené jedlo: cestoviny

Obľúbený nápoj: jablkový džús

Záľuby: spánok, internet, plávanie


Zdroj: denník Korzár