V II. futbalovej lige zatiaľ 11 istých účastníkov

2012-06-18 12:00:00

Nováčikmi sú Dunajská Streda, Bardejov a Šaľa, ku ktorým pribudne ešte jedno nové meno z tretej ligy.

Po dvanástich účastníkoch Corgoň ligy 2012/2013 sa s definitívnou platnosťou už onedlho skompletizuje aj menoslov tucta tímov, ktoré sa predstavia v novom ročníku druhej najvyššej slovenskej futbalovej súťaže.
"K dnešnému dňu oficiálne registrujeme prihlášky z jedenástich klubov s právom účinkovať v nastávajúcej sezóne v našej druhej lige. Ako dosiaľ posledná pribudla prihláška Bardejova, ktorý si počas víkendu vybojoval prvenstvo v treťoligovej súťaži," informoval v pondelok popoludní agentúru SITA riaditeľ Únie ligových klubov (ÚLK) pre II. ligu Dušan Keketi. 
Podľa jeho slov sa do druholigovej súťaže prihlásil zostupujúci tím uplynulého ročníka Corgoň ligy FK DAC 1904 Dunajská Streda, ďalej ŽP Šport Podbrezová (2. tím z minulej sezóny), MFK Dolný Kubín (3.), ŠK SFM Senec (4.), MŠK Rimavská Sobota (5.), MFK Zemplín Michalovce (6.), MFK Dubnica (8.), FK Bodva Moldava nad Bodvou (9.), MFK Tatran Liptovský Mikuláš (10.), spomenutý víťaz III. ligy skupiny Východ Partizán Bardejov ako aj FK Slovan Duslo Šaľa, ktorý si už dávnejšie zaistil triumf v treťoligovej súťaži v skupine Západ. 
O poslednom dvanástom účinkujúcom klube II. ligy v sezóne 2012/2013 ešte nie je rozhodnuté. Siedmy tím z minulej sezóny MFK Ružomberok "B" nebude štartovať. Klub spod Čebraťa, ktorého "áčko" je v Corgoň lige, odhlásil svoju "rezervu" z druholigovej súťaže. "Situácia ohľadom dvanásteho účastníka nastávajúceho ročníka II. ligy by sa mohla uzavrieť koncom tohto týždňa. O tejto téme by sa malo rozprávať na najbližšom zasadnutí športovo-technickej komisie Slovenského futbalového zväzu (ŠTK SFZ), pravdepodobne vo štvrtok 21. júna," informoval ďalej agentúru SITA Dušan Keketi. Ten nevylúčil ani alternatívu, že o spomenutú poslednú miestenku do II. ligy by sa uskutočnilo stretnutie medzi tímami, ktoré skončili na 2. miestach v konečných tabuľkách III. líg. V tejto "baráži" by si zmerali sily FC ŠTK 1914 Šamorín zo "západu" a Baník Ružiná z "východu". 
Z minulosezónnych účastníkov II. ligy už v nej okrem spomenutého ružomberského B-tímu nebudú účinkovať TJ Spartak Myjava (ako víťaz ročníka 2011/2012 postúpil do Corgoň ligy) i dvojica FK LAFC Lučenec a FC Petržalka 1898 (ako tímy na 11. a 12. mieste v uplynulom ročníku II. ligy zostúpili do nižšej súťaže, pozn.).
"Potvrdzovanie súpisiek účastníkov druhej ligy sa uskutoční v pondelok 16. júla. Prvé kolo nového ročníka tejto súťaže by malo byť o päť dní neskôr - v sobotu 21. júla, teda týždeň po začiatku novej corgoňligovej sezóny," dodal D. Keketi.

Zdroj: SITA