Na záver víťazstvo starších dorastencov

2012-06-13 12:00:00

Michalovčania naplno zabodovali v Trenčíne, kde po dvoch góloch Leška a jednom Kolesár a Koscelníka vyhrali hladko 4:0.

Michalovskí starší dorastenci sa rozlúčili so sezónou víťazne, keď v zápase posledného 30. kola I. ligy dokázali triumfovať na pôde AS Trenčín vysoko 4:0 (2:0). Maldším sa nedarilo, spod hradu Matúša Čáka odišli z prázdnymi rukami, s AS prehrali tesne 1:2 (0:0).

Starší dorastenci

Zemplínčania podali oveľa lepší výkon ako naposledy doma proti Košiciam a počas celého stretnutia prevyšovali Trenčanov vo všetkých činnostiach. Zverenci trénera Branislava Sokoliho sa bavili futbalom a už do polčasu si vytvorili dvojgólový náskok, keď bol dvakrát úspešný Adrián Leško. Najprv v 17. minúte prekonal domáceho gólmana priamo z rohového kopu a potom v 38. minúte po faule na Koscelníka premenil pokutový kop. Aj po zmene strán dominovali na ihrisku hostia a ich tretí gól pridal v 47. minúte po štandardke Kolesár. Skóre duelu uzavrel dvadsať minút pred koncom Koscelník, keď sa po rohu hlavou nemýlil. Michalovské víťazstvo mohlo byť aj vyššie, ale ostatné príležitosti ostali nevyužité. Všetci hosťujúci hráči podali výborný výkon, vynikli hlavne stopéri Varga a Sochanič, stredopoliar Kiss a predovšetkým Leško, ktorý bol najlepším hráčom na ihrisku.

AS Trenčín - MFK Zemplín Michalovce 0:4 (0:2)

Góly: 17. a 38. A. Leško (druhý z 11 m), 47. T. Kolesár, 70. M. Koscelník

MFK ZEMPLÍN: Kira - D. Horňák, A. Varga, Sochanič, M. Popovič - M. Koscelník, J. Kiss, Turík (76. Harvila), A. Leško (82. Škultéty) - T. Kolesár, J. Štofík

Mladší dorastenci

V prvom polčase sa v Trenčína hral vyrovnaný futbal, na michalovskej strane nebezpečne pred bránu prihrávali Lechman a Vožný, ale adresátov nenašli. Po zmene strán domáci Michalovčanov zatlačili a po dvoch rýchlych protiútokoch sa im podarilo vsietiť za minútu dva góly, ktoré zaznamenal Bakši. V 68. minúte sa zverencom lodivoda Jána Gajdoščíka podarilo znížiť, keď sa presadil Tóth. následne mal dve veľké šance na vyrovnanie Grič, ktorý dvakrát postupoval na domáceho gólmana, ale v oboch prípadoch namieril iba do neho. Po ňom spálil tutovku aj Vožný. V závere mali Michalovčania veľký tlak, z ktorého však aspoň vyrovnávajúci gól nevyťažili.

AS Trenčín - MFK Zemplín Michalovce 2:1 (0:0)

Góly: 46. a 47. Bakši - 68. L. Tóth

MFK ZEMPLÍN: Babiak - Ďurik, J. Šimko, Mikovčík, Lechman - L. Tóth, Havrila, Grič, Ilinjo (70. J. Andrejko) - T. Vožný, Doboš (55. Chocholáček, 73. Ferko)