Zemplínske futbalové derby v Michalovciach

2012-06-09 12:00:00

Rezerva MFK Zemplín hostí humenského lídra, ktorý je už istým postupujúcim do III. ligy. Zápas sa odohrá na hlavnom štadióne.

Rezervný celok MFK Zemplín Michalovce čaká zajtra posledné domáce vystúpenie vo svojej premiérovej sezóne. Na rozlúčku privíta zemplínskeho rivala z neďalekého Humenného, ktorý si už v uplynulom kole v predstihu vybojoval miestenku do III. futbalovej ligy skupiny Východ.

Majú im čo vracať

Michalovčania na prvý vzájomný zápas s 1. HFC v tejto sezóne nespomínajú v najlepšom. Na jeho pôde totiž prehrali vysoko 0:6, takže súperovi majú čo vracať. „Vtedy nás nepodržal brankár, bezhlavo sme útočili a domáci nás zato trestali. Výsledok pre nás však bol veľmi krutý, aj my sme mali asi tri čisté šance,“ vrátil sa k októbrovému stretnutiu na humenskom ihrisku kapitán B-mužstva Lukáš Forgáč. Zároveň načrtol, čo by mohlo na súpera zajtra platiť. „Hra na jeden dotyk, okrem toho musíme vyhrávať osobné súboje.“

Keďže v Majstrovstvách regiónu Východ sa hrá už predposledné kolo, pôvodne sa malo zemplínske derby rovnako ako ostatné duely odohrať v úradnom hracom čase, teda o 17. hodine. Nakoniec sa však po dohode oboch klubov zápas uskutoční už o 10.30 hod. a jeho dejiskom bude hlavný štadión MFK Zemplín. „Pre všetkých chlapcov to bude zvýšená motivácia, na hlavnom ihrisku nehrávame každý deň. Všetci budú chcieť ukázať, čo v nich je a určite podajú kvalitný výkon. Chceme sa s domácou pôdou rozlúčiť víťazne,“ tvrdil útočník michalovskej rezervy, ktorý je s 11 gólmi najlepším strelcom mužstva.

Silní v strede zálohy

Michalovčania v uplynulom kole siahali v Krásnej po troch bodoch, o ktoré však v samom závere prišli, keď v 88. minúte inkasovali z jedenástky a museli sa uspokojiť iba s remízou 1:1. „Domáci sa prakticky celý zápas bránili a my sme sa ujali vedenia gólom, ktorý bol skoro vlastným. Hrali sme nervózne, na konci rozhodca Krásnej pomohol a bola z toho remíza,“ povedal L. Forgáč. Na rozdiel od béčka Humenčania pred týždňom vyhrali nad Bardejovskou Novou Vsou 2:1 a spečatili postup do vyššej súťaže, kam sa vrátili po roku. „1. HFC je veľmi silný v ofenzíve, kde je nebezpečný Karnaj a v strede zálohy im tvorí hru dvojica Russlan Ljubarskij a Martin Hreško. Na nich si musíme dať pozor,“ uzavrel debatu.

Zdroj: denník Korzár