Kto sa bude radovať z postupu do Corgoň ligy?

2012-05-22 12:00:00

Do záveru tejto sezóny II. ligy zostávajú ešte dve kolá, stále však nie je istý postupujúci do I. lgy. Spoznáme ho zajtra?

Po stredajších dueloch predposledného 32. kola druhej najvyššej slovenskej futbalovej súťaže môže byť známy víťaz sezóny 2011/2012. V hre o jedinú miestenku do nastávajúceho ročníka Corgoň ligy 2012/2013 sú ešte dva tímy, zhodou okolností nováčikovia II. ligy: TJ Spartak Myjava (v súčasnosti 67 bodov) a ŽP Šport Podbrezová (61 b), pre oba spomenuté kluby by to bola premiérová účasť medzi slovenskou elitou. 
Šancu v predstihu na celkový triumf ešte pred nedeľňajšou derniérou (na programe je spolu 33 kôl, pozn.) majú iba Myjavčania, ktorým k definitíve chýba zisk jediného bodu v zostávajúcich dvoch kolách alebo akékoľvek zaváhanie Podbrezovej, pred ktorou majú aktuálne šesťbodový náskok. Zverenci trénera Ladislava Hudeca nevyužili možnosť tešiť sa už počas minulého víkendu, pretože v sobotu "iba" remizovali v Ružomberku s tamojším B-tímom 1:1 a "železiari" naopak zvíťazili v nedeľu na pôde tretieho tímu v tabuľke ŠFM Senec 2:0. 
V stredajšom dueli 32. kola však nastúpia futbalisti Myjavy práve na ihrisku svojho najväčšieho rivala - v Podbrezovej. "Tím ŽP Šport cíti šancu a bude chcieť zdramatizovať záver tohto ročníka. Vieme, že ešte nie je rozhodnuté, musíme byť ostražití. Hrať s úmyslom, že si to necháme až na záverečný nedeľňajší domáci duel proti Dubnici by nebolo rozumné. Chlapci urobia všetko pre to, aby sme sa tešili už v stredu. Keby sme si prvenstvo v druholigovej súťaži vybojovali a uzavreli to už v Podbrezovej, bolo by to super," uviedol pre agentúru SITA PR manažér TJ Spartak Myjava Marek Hrin. 
V klube ŽP Šport však pochopiteľne zmýšľajú úplne inak a presne naopak. "Naším cieľom je jednoznačne zvíťaziť a získať tri body. Kým žije šanca na postup, chceme a musíme o ňu bojovať. Neradi by sme Myjave dopriali radosť z celkového prvenstva už v stredu - a navyše na našom štadióne," skonštatoval pre SITA športový riaditeľ podbrezovského klubu Michal Budovec a na margo zdravotného stavu v mužstve doplnil: "Trénovať už začal aj Vraťo Greško, ktorý mal problémy so zadným stehenným svalom. Uvidíme, či ho tréneri pošlú aj na trávnik, ďalší hráči by mali byť v poriadku." 
Podľa rozpisu slovenských republikových súťaží je rozhodujúcim kritériom pri postupoch a zostupoch bilancia zo vzájomných stretnutí. V prípade klubov TJ Spartak a ŽP Šport je zatiaľ vzácne vyrovnaná: futbalisti Myjavy a Podbrezovej sa rozišli v tejto sezóne dosiaľ dvakrát zmierlivo 0:0 (v 10. kole) a 1:1 (v 21. kole), v stredu sa obe mužstvá stretnú v spomenutom 32. kole na podbrezovskom trávniku. 
Už minulý týždeň v stredu (16. 5.) sa rozhodlo o dvojici zostupujúcich mužstiev. Druholigovú spoločnosť opúšťajú minimálne na jednu sezónu FK LAFC Lučenec a FC Petržalka 1898. 

Zostávajúci program dvoch adeptov na zisk prvenstva v druholigovej slovenskej futbalovej súťaži v sezóne 2011/2012: 
TJ Spartak Myjava (1. miesto v tabuľke, 67 bodov): ŽP Šport Podbrezová (vonku), MFK Dubnica (doma, hrá sa na ihrisku v Turej Lúke) 
ŽP Šport Podbrezová (2. miesto, 61 bodov): TJ Spartak Myjava (d), MFK Tatran Liptovský Mikuláš (v)

Prehľad výsledkov vzájomných zápasov tímov, ktoré sú v hre o zisk titulu v II. lige v ročníku 2011/2012 (výsledky sú vždy z pohľadu prvého menovaného klubu) a tým aj k jedinej miestenke do najvyššej slovenskej futbalovej súťaže 2012/2013:
TJ Spartak Myjava - ŽP Šport Podbrezová: 0:0 (vonku, 10. kolo), 1:1 (doma, 21. kolo), ??? (v, 32. kolo)

Program a obsadenie rozhodcov v zápasoch 32. kola druhej najvyššej slovenskej futbalovej súťaže II. ligy 2011/2012:
Streda 23. mája - o 17.00 h: ŽP Šport Podbrezová - TJ Spartak Myjava (Glova - Brendza, Hrdlička), MFK Dubnica - MFK Ružomberok "B" (Jurenka - D. Hrčka, Hancko), MŠK Rimavská Sobota - FK LAFC Lučenec (Prešinský - Kubačka, Žákech), FC Petržalka 1898 - MFK Dolný Kubín (Leško - Jenčura, M. Sluk), MFK Zemplín Michalovce - FK Bodva Moldava nad Bodvou (Valášek - Balko, Tomčík), ŠK SFM Senec - MFK Tatran Liptovský Mikuláš (Vlčej - Poláček, Cuninka)

Zdroj: SITA