MFK Zemplín zvíťazil na pôde Petržalky!

2012-05-06 12:00:00

O najtesnejšie víťazstvo Michalovčanov sa postaral Pavol Ruskovský, ktorý skóroval v 55. minúte.

Druholigoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce zvíťazili na ihrisku v bratislavskom Prievoze, kde svoje domáce stretnutia hráva Petržalka, nad posledným tímom tabuľky tesne 1:0 (0:0) a pretrhli tak šesťzápasovú sériu bez zisku bodu. Zároveň to bolo premiérové víťazstvo trénera Alberta Rusnáka na lavičke Zemplínčanov.

Domáci futbalisti hneď v úvode dvakrát nebezpečne pohrozili, najprv v 2. minúte sa ocitol sám pred Brédom Varga, ktorý zaváhal, a o štyri minúty nato netrafil prázdnu michalovskú bránu Hečko. Za hostí odpovedal veľmi nepresnou strelou Kunca. V 23. minúte vypálil z diaľky tvrdo Rák, ale Jenčo si na dvakrát poradil. O dve minúty ten istý hráč po individuálnej akcii rozvlnil iba bočnú sieť domácej brány. Po polhodine hry to spoza šestnástky skúšal Petržalčan Jurkovič, ale tiež nenamieril medzi tri žrde.


Úvod druhého polčasu už vyšiel lepšie Michalovčanom, keď strieľali Rák a Ruskovský, ale nepresne. V 55. minúte však už po rýchlej akcii tejto dvojice padol otvárací gól duelu. Po rohovom kope domácich a následnom dlhom odkope sa na polovici ihriska zmocnil lopty Rák, vysunul nabiehajúceho Ruskovského a ten prekonal Jenča v bráne domácich - 0:1. V 71. minúte mohol zvýšiť vedenie MFK Zemplín striedajúci Uškovič, ktorý iba po niekoľkých sekundách pobytu na ihrisku nebezpečne vystrelil do bočnej siete. Päť minút pred koncom riadneho hracieho času bol blízko k vyrovnaniu michalovský rodák v drese Petržalky Michal Kozák, ktorý však nedokázal prekonať Brédu. A keď ho v 88. minúte napodobnil aj jeho spoluhráč Štefún, zápas sa skončil najtesnejším víťazstvom Michaloviec.

FC Petržalka 1898 - MFK Zemplín Michalovce 0:1 (0:0)

Gól: 55. Ruskovský

ŽK: 57. Waseem (Michalovce)

Rozhodoval: Glova - 420 divákov

FC 1898: T. Jenčo - Klenovský (81. Brányik), T. Hanzel, Kratochvíl, Stranianek ml. - Hečko, Královič, Štefún, P. Drobňák - M. Varga (61. M. Kozák), Jurkovič (62. Juhos)

MFK ZEMPLÍN: Bréda - Waseem, Krmpotič, Podhorin, A. Ceesay - Ruskovský (90. Jakubčo), Škvarka, S. Danko, Gamkrelidze - Rák (77. L. Forgáč), D. Kunca (70. Uškovič)

Fotogalériu zo zápasu nájdete TU.

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 12. mája o 19.30 hod.: Michalovce - Podbrezová (29. kolo)

Streda 16. mája o 19.30 hod.: Michalovce - SFM Senec (30. kolo)

Nedeľa 20. mája o 17.00 hod.: Liptovský Mikuláš - Michalovce (31. kolo)