Debakel odčiniť výhrou nad lídrom

2012-04-14 12:00:00

Michalovskí futbalisti dnes hostia Myjavu. Pripravia vedúcemu mužstvu tretiu prehru v sezóne?

Druhá futbalová liga počas tohto víkendu pokračuje zápasmi 25. kola, ktorého šlágrom bude nepochybne súboj medzi MFK Zemplín Michalovce a TJ Spartak Myjava so začiatkom o 19.30 hod. Zverenci trénera Vlastimila Petrželu by v prípade víťazstva nad suverénnym lídrom súťaže dali aspoň čiastočne zabudnúť na minulotýždňový debakel v Ružomberku (0:4). „Zápas na pôde tamojšej rezervy sme veľmi nehodnotili, každý jeden z nás si bol určite vedomý chýb, ktoré sme tam urobili,“ povedal na úvod michalovský stredopoliar Róbert Kovaľ, ktorý na margo nevydareného úvodu v Liptove poznamenal: „Nepovedal by som, že sme ho zaspali, jednoducho sme urobili hrubé chyby, za ktoré nás domáci potrestali.“

Nálada nie je najlepšia

V minulom týždni zaznamenal MFK Zemplín v priebehu štyroch dní až dve prehry, okrem tej v Ružomberku aj v Senci. Mužstvo padlo až na piate miesto tabuľky a navyše si rozhnevali fanúšikov, ktorí od tímu bojujúceho o najvyššie priečky čakali oveľa viac. „Čo je ešte horšie, tak v tých prehratých dueloch sme nepodali ani dobré výkony. Sme si toho vedomí. Nálada v kolektíve nie je po takýchto zápasoch najlepšia, ale je to za nami a my sme už naladení na súboj s Myjavou,“ uviedol 18-ročný mladík.

Berú iba víťazstvo

Myjava, dnešný súper Zemplínčanov, si ako nováčik počína v súťaži veľmi dobre. Od 12. kola je neohrozene na čele druhej ligy a na svojom konte má iba dve porážky. Zhodou okolností obe zaznamenal na východe republiky – v Michalovciach a Moldave. „Spomínam si na prvý domáci zápas, ktorý sme vyhrali gólom zo záveru 1:0. Bol to z obidvoch strán dobrý duel. V odvete na myjavskej pôde, kde sme prehrali 0:3, som nehral,“ hovoril R. Kovaľ a pokračoval: „S Myjavčanmi sa dá hrať, produkujú kombinačný futbal, ktorý nám vyhovuje. Spokojní budeme iba s víťazstvom.“ V dnešnom šlágri kola bude Michalovčanom chýbať zranený Pavol Ruskovský, štart Róberta Ráka je otázny.

Doma aj rezerva

Počas tohto víkendu budete môcť v akcii vidieť aj prvoligových dorastencov MFK Zemplín, ktorí dnes o 11.00 (starší) a 13.15 (mladší) hod. privítajú Jupie Podlavice. Zajtra sa doma predstaví aj rezervný celok, ktorý hráva regionálne majstrovstvá. Na umelej tráve privíta o 10.30 hod. Vyšné Opátske.

Zdroj: denník Korzár