Návrat k nedeľňajšiemu zápasu v Liptove

2012-04-10 12:00:00

MFK Zemplín prehrával v 16. minúte už 0:3, nakoniec si domov odniesol štvorgólovú nádielku.

Druholigoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce pokračujú v nevýrazných výkonoch a utŕžili ďalšiu prehru, druhú v priebehu štyroch dní. Po porážke v Senci (1:2) tentoraz vysoko podľahli ružomberskej rezerve na jej trávniku, ktorá im uštedrila štvorgólový výprask.

Hrali bez obrany

Zemplínčania mali vstup do stretnutia ako zo zlého sna. V 16. minúte totiž už prehrávali 0:3! „Mali sme zlý začiatok, ktorý nás veľmi poznačil. Hrali sme bez obrany, vôbec nám nefungovala. Výsledok 4:0 však vôbec nevyjadruje pomer síl na ihrisku, v poli sme boli domácim vyrovnaným súperom. Oni mali šťastie, boli aj veľmi efektívni, z piatich striel na bránu dali štyri góly a raz nastrelili brvno,“ skonštatoval po zápase brankár MFK Zemplín Miloslav Bréda, ktorý si v Liptove prakticky ani nesiahol na loptu. „Prehrávať trojgólovým rozdielom po štvrťhodine hry, to nám veľmi podlomilo psychiku aj sebavedomie. Ťažko sa potom chytá,“ pokračoval 18-ročný talentovaný gólman.

Priamy kop berie na seba

Šance na skórovanie mali aj Michalovce, ale napokon vyšli strelecky naprázdno. „Dve veľmi sľubné príležitosti mal Dominik Kunca, ktorý ich však nedokázal premeniť. Inak to bolo z našej strany všetko,“ tvrdil M. Bréda, ktorému dva góly vsietil aj bývalý spoluhráč z michalovského dresu Filip Serečin. „Najprv ma prekonal strelou zo šestnástky. Čakal som, že ma bude obstreľovať, nanešťastie to kopol do opačnej strany. Druhý Filipov gól beriem na seba, jeho priamy kop som mal chytiť. Chcel som veľmi pomôcť chlapcom, no asi z toho prílišného chcenia pramenili moje chyby,“ sypal si popol na hlavu odchovanec žlto-modrých.

Exspoluhráči ho prekvapili

Keďže útočník MFK Ružomberok Filip Serečin nedostáva v A – tíme celku z Liptova veľa príležitostí, opäť nastúpil za rezervu. Proti bývalému klubu sa znova vytiahol, po tom, čo v jeseni skóroval na michalovskej pôde, sa teraz presadil doma, dokonca dvakrát. „Moje pozápasové pocity sú veľmi pozitívne, som rád, že sa nám podarilo vysoko zvíťaziť. Sme v strede tabuľky, teda tam, kde sa chceme pohybovať. Nemusíme sa strachovať o záchranu, môžeme v pokoji bez stresov dohrať sezónu,“ povedal F. Serečin, ktorý svoje góly opísal takto: „Pred prvým som dostal peknú prihrávku z pravej strany a zo šestnástky som to namieril k bližšej žrdi. Brankár nemal šancu. Druhý som strelil z priameho kopu, trafil som to presne.“ F. Serečina bývalí spoluhráči prekvapili. „Vyzeralo to tak, že hrali ako keby sa im nechcelo. Úvod nezvládli a potom to tak vyzeralo,“ tvrdil košický rodák, ktorý netají, že v Liptove nie je úplne najspokojnejší.

Zdroj: denník Korzár