Súhrn 23. kola II. futbalovej ligy

2012-04-01 12:00:00

V šiestich zápasoch 23. kola II. ligy sa darilo domácim mužstvám, vonku zvíťazila iba rezerva Ružomberka.

Výsledky víkendových stretnutí 23. kola II. ligy:

NEDEĽA
ŠK SFM Senec - MFK Dolný Kubín 1:0 (1:0) 
Gól: 27. Peňaška, ŽK: 61. Mikulič - 48. Drengubiak, 62. Ujčík, 67. J. Čarnota, ČK: 33. Jurky (Kubín), rozhodovali: Fajčík - Balko, Košecký, 425 divákov

Domáci zvíťazili zaslúžene, keď jediný gól stretnutia padol po krížnej strele domáceho Peňašku v 27. min. Hostí podržal brankár Trabalík, ktorý zneškondnil viacero dobrých príležitostí Senca.

FC Petržalka 1898 - MFK Ružomberok B 0:1 (0:0) 
Gól: 68. Janso, bez kariet, rozhodovali: Straka - Špivák, Ličko, 250 divákov

V porvom polčase boli domáci lepším tímom, mali dve veľké šance na skórovanie. Najprv Kamenca išiel sám na brankára, no nedal a Královičova strela sa tiež neujala. Druhý polčas prevzali iniciatívu hostia, no nevypracovali si výraznejšiu gólovú príležitosť .Hrdinom duelu sa stal hosťujúci Janso, ktorého strela v 68. min znamenala víťazný gól ružomberského B-tímu.

SOBOTA
MFK Zemplín Michalovce - FK LAFC Lučenec 4:0 (1:0) 
Góly: 59. a 90+. Uškovič, 14. J. Hořava, 64. Krmpotič, ŽK: 54. Krmpotič, 82. Mihok - 35. R. Kulík, rozhodovali: Michlian - Vorel, Ádám, 1870 divákov

Michalovce začali veľmi dobre, už v 13. min sa ujali vedenia gólom Hořavu. Do konca polčasu sa hra vyrovnala. V druhom dejstve domáci pokračovali v nátlakovej hre, pridali ďalšie tri góly zásluhou Krmpotiča a dvakrát Hořavu. Futbalisti MFK Zemplín si pripísali prvé jarné víťazstvo.

MFK Tatran Liptovský Mikuláš - FK Bodva Moldava nad Bodvou 1:0 (0:0)
Gól: 89. T. Labun (z pok. kopu), ŽK: 87. T. Labun - 50. Miroslavljevič, 88. Dupkala, 90. Balát, ČK: 83. Miroslavljevič (Moldava nad Bodvou) po druhej ŽK, rozhodovali: Šuniar - Bednár, Mikulaj, 300 divákov

Stretnutie sa hralo v chladnom počasí za silného vetra, čo sa odzrkadlilo aj na diváckej návšteve. Zápas priemernej úrovne sa rozbehol až v jeho závere. Minútu pred koncom rozhodol z pokutového kopu Tomáš Labun po ruke hosťujúceho Dupkalu.

MFK Dubnica - ŽP Šport Podbrezová 0:0 
bez kariet, rozhodovali: Kráľovič - Jankovič, Bóllo, 470 divákov

V prvom polčase si vytvorili hostia hernú prevahu. Mali viacero príležitostí, ale v konečnej fáze doplatili na nepresnosti alebo slabý dôraz. Domácich podržal brankár Bajza, vychytal Tubonemiho a bezpečne ovládal svoj priestor aj pri ďalších aktivitách hostí. Záver zápasu sa niesol v znamení veľkej snahy oboch tímov strhnúť víťazstvo na svoju stranu, blízko k rozhodnutiu mal hosťujúci Pančík a najmä domáci Filo, ktorý v nadstavenom čase neuspel v súboji s brankárom Hanákom.

MŠK Rimavská Sobota - TJ Spartak Myjava 1:1 (0:0) 
Góly: 90.+ Migaľa - 69. Kosík, ŽK: 51. Vargic, 72. Morháč - 40. Kvasnica, 72. Petráš, rozhodovali: Kružliak - Benko, Vindiš, 574 divákov

V prvom počase to bol vyrovnaný zápas, bližšie ku gólu boli domáci, strelu Pribulu však v 33. min zmaril brankár Myjavy. Druhý polčas priniesol živší futbal. Najskôr minul domácu svätyňu Sládek, na druhej strane zlyhal v čistej šanci Ďurica. Líder išiel do vedenia v 69. min, keď sa presadil po zaváhaní domáceho brankára Kosík. Gemerčania, ktorí boli v druhom polčase nebezpečnejším tímom, sa odmeny za svoju snahu dočkali v nadstavenom čase. Po rohovom kope Ďuricu prestrelil Migaľa všetko, čo mu stálo v ceste.

Zdroj: SITA