Domáce víťazstvo rezervy rozdielom triedy

2012-04-01 12:00:00

Zverenci trénera Marka Ondríka porazili posledný celok tabuľky Nižný Hrušov hladko 3:0.

Hladké víťazstvo 3:0 nad Nižným Hrušovom dosiahli na domácej pôde hráči rezervného tímu MFK Zemplín Michalovce. V zápase 19. kola Majstrovstiev regiónu Východ boli strelecky úspešní Lukáš Forgáč, Jaroslav Dargaj a Adrián Devečka.

Od úvodu to bola hra mačky s myšou, hosťujúci hráči sa len sporadicky dostávali na polovicu Michaloviec. Úvodné pokusy Mihoka, Ceesaya či Devečku neboli presné. V 21. minúte fauloval brankár Nižného Hrušova Vaňo v šestnástke prenikajúceho Mihoka a rozhodca nariadil pokutový kop. Loptu si na biely bod postavil skúsený Devečka, ale gólman hostí svoje zaváhanie napravil a penaltu bravúrne vyrazil. V 31. minúte nebezpečne vystrelil do brankára Mihok. Ten istý hráč nebol úspešný ani o šesť minút nato. V 40. minúte zahodil veľkú šancu Podhorín, ktorý po priamom kope Mihoka hlavou netrafil bránu.

V úvode druhého polčasu sa domáci konečne dočkali. Po centri Devečku sa hlavou presadil Forgáč a bolo 1:0. V 58. minúte dobre vypálil Jakubčo, avšak spoľahlivý Vaňo loptu vyrazil. Z následného rohu, ktorý zahrával Mihok, sa lopta dostala až na hlavu Dargaja, ktorý sa nemýlil - 2:0. Michalovčania naďalej tlačili súpera a v 73. minúte sa tešili aj po tretíkrát, keď sa po dobíjaní hosťujúcej svätyne presadil Devečka a upravil na konečných 3:0 pre MFK Zemplín Michalovce.

MFK Zemplín Michalovce B - TJ Družstevník Nižný Hrušov 3:0 (0:0)

Góly: 47. L. Forgáč, 58. Dargaj, 73. A. Devečka

ŽK: 21. Vaňo (Nižný Hrušov)

Rozhodoval: Slebodník - 100 divákov

MFK ZEMPLÍN B: J. Brudňak - V. Kostovčík (65. Kokočák), Dargaj, Podhorín, M. Hreha - A. Ceesay (63. D. Lorinc), Mihok, Jakubčo, A. Devečka - L. Forgáč, Ďuďa (54. Pavlov)

TJ DRUŽSTEVNÍK: Vaňo - Šandrej, Mikloš, Ľ. Čop, Kukuruc - P. Čop, F. Duda, Smolej, Mezej (79. Hamza) - Svetlík, M. Ivan (69. J. Pavlík)

Tréner MFK Zemplín B Marek Ondrík: "V prvom polčase sme nepremenili pokutový kop aj ďalšie dobré šance, preto sa do kabín išlo za bezgólového stavu. Zápas sa hral v tréningovom tempe, po zmene strán sme zvýšili agresivitu a strelili tri góly. O týždeň cestujeme do Veľkého Šariša, domáci bojujú o záchranu, takže to bude ťažší zápas ako ten dnešný."

Ostatné výsledky 19. kola Majstrovstiev regiónu Východ:

Barca - Giraltovce 3:0

Bardejovská Nová Ves - Veľký Šariš 2:1

Spišské Podhradie - Všné Opátske 1:1

Svidník - Snina 1:2

Svit - Sabinov 3:0

Krásna - Stropkov 1:4

Humenné - Haniska 4:1

Najbližší program MFK Zemplín B:

Nedeľa 8. apríla o 15.30 hod.: Veľký Šariš - Michalovce B

Nedeľa 15. apríla o 10.30 hod.: Michalovce B - Vyšné Opátske