MFK Zemplín doma vyprášil Moldavu nad Bodvou

2012-02-14 12:00:00

Východoslovenského rivala zdolali Michalovce po góloch Kuncu, Ruskovského, Forgáča a Hotteka 4:0.

MFK Zemplín Michalovce dosiahol dnes tretie víťazstvo v rade, keď na vlastnej umelej tráve zdolal súpera z rovnakej súťaže FK Bodva Moldava nad Bodvou hladko 4:0 (2:0). O góly sa podeilil Dominik Kunca, Pavol Ruskovský, Lukáš Forgáč a Jakub Hottek.


Od úvodných minút bola hra v réžii michalovského celku, ktorý sa usadil na polovici hostí. Do prvého náznaku šance sa dostal po desiatich minútach hry aktívny Kovaľ, ktorý však zvnútra šestnástky nezakončil presne. V 18. minúte zaplachtil Kuncov center na brvne prekvapeného gólmana Bodvy Grbiča. O šesť minút nato sa už MFK Zemplín dočkal, po osi Hořava - Ruskovský - Kunca posledne menovaný zakončil akciu strelou do prázdnej brány - 1:0. Domáci boli naďalej pri chuti a krátko po polhodine hry vyčaroval Rák nádhernú prihrávku na nabiehajúceho Ruskovského, ktorý elegantne poslal loptu po druhýkrát do siete hostí - 2:0. V 37. minúte odcentroval strelec druhého michalovského gólu na Hotteka a ten strelou z prvej tesne minul Grbičovu svätyňu. 


V druhom polčase sa osmelili aj hostia, ale hneď v jeho úvode mohli po tretíkrát inkasovať po štipľavej strele Hotteka, ktorú končekmi prstov vyrazil striedajúci brankár Poláček na roh. V 56. minúte sa Moldavčania dostali do prvej obrovskej príležitosti, Cmarko centrom našiel hlavu kapitána Pekára, ktorý však nechal vyniknúť brankára domácich Brudňaka. O dve minúty nato vystrelil aktívny Ruskovský iba do brankára. V 73. minúte vyslal ďalšiu nepríjemnú strelu na hosťujúceho gólmana opäť Hottek. Na druhej strane neuspel v ďalšej tutovke Pekár. V 77. minúte stratili hostia loptu v strede ihriska, zmocnil sa jej striedajúci Mihok, ktorý vysunul Forgáča a ten po dvoch minútach na ihrisku vsietil tretí gól Michaloviec - 3:0. O osem minút faulovala obrana FK Bodva v pokutovom území prenikajúceho Gamkrelidzeho a rozhodca nariadil pokutový kop. Loptu si na biely bod postavil tradičný exekútor penált Hottek a nedal brankárovi Poláčekovi šancu - 4:0. Záverečné slovo patrilo hosťujúcemu dlháňovi Pekárovi, ktorý hlavou zahodil ďalšiu stopercentnú šancu.

MFK Zemplín Michalovce - FK Bodva Moldava nad Bodvou 4:0 (2:0)

Góly: 24. D. Kunca, 32. Ruskovský, 77. L. Forgáč, 85. Hottek (11 m)

MFK ZEMPLÍN: Bréda (46. J. Brudňak) - Waseem, Krmpotič, Korijkov, Jakubčo (32. Hottek) - Ruskovský (75. Mihok), J. Hořava (46. A. Ceesay), Kovaľ (59. Gamkrelidze), D. Kunca (75. S. Danko) - Rák, O. Špilár (75. L. Forgáč)

FK BODVA: Grbič (46. Poláček) - Kražel (46. Mirosavljevič), Piskura, L. Horváth, Smačár - D. Hudák (57. Dyjan), Dolutovský, Cmarko (74. Balát), Hujčík - M. Pekár, Artavazd

Najbližšie prípravné stretnutie odohrajú zverenci trénera Vlastimila Petrželu v sobotu 18. februára o 12. hodine (čas sa ešte upresní) na pôde corgoňligovej Žiliny, pre ktorú to bude generálka pred jarnou časťou I. futbalovej ligy.