MFK Zemplín tesne porazil Myjavu

2011-08-06 12:00:00

Futbalisti Michaloviec zvíťazili doma nad nováčikom z Myjavy tesne 1:0, keď sa v závere presadil Serečin.

Druholigový MFK Zemplín Michalovce zvíťazil aj vo svojom druhom domácom vystúpení, keď gólom kanoniera Filipa Serečina z 84. minúty zdolal nepríjemného nováčika z Myjavy 1:0.

Úvod priemerného zápasu mali obe mužstvá opatrný a prvý strelecký pokus vyslal v 6. minúte hosťujúci Neoveský, ale nemieril presne. Postupne získavali aktivitu na svoje kopačky Michalovčania a 19. minúte sa do prvej vážnejšej šance dostal Serečin, keď po preštrikovaní sa obranou hostí vystrelil len do brankára Solničku. O minútu zahrávali domáci roh, odrazená lopta sa dostala až k Vanákovi, ktorý z veľkej diaľky krásnym volejom opečiatkoval žrď myjavskej brány. V 34. minúte sa vo veľkej šanci ocitol opäť Serečin, ktorý však z výbornej pozície prestrelil hosťujúcu svätyňu.

Druhé dejstvo hry odštartoval priamy kop domáceho Škvarku, ktorý obrana hostí odvrátila do bezpečia. Postupne sa však futbalisti MFK Zemplín vytrácali z ihriska a hostia z Myjavy mali navrch. Najprv v 55. minúte rýchly protiútok hostí zastavil výborným obranným zákrokom Hottek, ktorý odzbrojil Kosíka a o osem minút neskôr skončil Dianov priamy kop nad bránou P. Le Gianga. V 69. minúte vystrelil nebezpečne striedajúci Sabo, ale jeho prízemná strela išla tesne vedľa michalovskej brány. V 77. minúte sa k slovu konečne dostali aj domáci, Kovaľ predviedol krásnu individuálnu akciu a po jeho strele sa odrazená lopta dostala až do autu. Zemplínčanov tento moment osmelil a v 84. minúte sa im podarilo vsietiť víťazný gól, keď po prihrávke Jakubča si Serečin narazil loptu s Fótyikom a strelou s žrdi prekonal Solničku v bráne Myjavy - 1:0. V záverečných minútach domáci tím hosťujúci Spartak už k ničomu nepustil a preto si na svoje konto pripísal veľmi cenné víťazstvo nad nebezpečným nováčikom druhej ligy.

MFK Zemplín Michalovce – TJ Spartak Myjava 1:0 (0:0)

Gól: 84. F. Serečin

ŽK: 63. M. Vanák, 83. Dargaj, 90. Jakubčo, 90+. Kovaľ – 84. P. Straka

Rozhodoval: Samotný - 1 870 divákov

MFK ZEMPLÍN: P. Le Giang – Isaacs, Hottek, Krmpotič, M. Vanák – Škvarka (61. Fótyik), Zonzon (74. Dargaj), Jakubčo, Kovaľ – F. Serečin, D. Kunca (82. Kokočák)

TJ SPARTAK: Solnička – Chalány, Častulín, Černáček, Duga – Sládek (89. Manák), Dian, T. Bruško (59. E. Sabo), Neoveský, P. Straka (85. Ulrich) - Kosík

Ostatné výsledky 3.kola 2. futbalovej ligy:

MFK Rimavská Sobota - ŽP Šport Podbrezová 0:1 (0:0)

MFK Tatran Liptovský Mikuláš - FK LAFC Lučenec 0:0

FK Bodva Moldava nad Bodvou - MFK Dolný Kubín 2:2 (2:1)

FC Petržalka 1898 - MFK Dubnica nad Váhom 2:2 (1:0)