Bréda a Danko v nominácii SR 18

2011-07-09 12:00:00

Dvojica talentovaných hráčov MFK Zemplín Miloslav Bréda a Stanislav Danko sa objavila v nominácii slovenskej 18-tky.

Reprezentácia do 18 rokov aj s dvojicou hráčov MFK Zemplín, brankárom Miloslavom Brédom a stredopoliarom Stanislavom Dankom, zajtra odlieta zo Schwechatu cez Zürich a Soul do Japonska, kde sa už po tretí raz predstaví na medzinárodnom turnaji Niigata Cup. Obsadenie podujatia je rovnaké ako v ostatných dvoch ročníkoch – Slováci si zmerajú sily s japonskými a mexickými rovesníkmi a s výberom Niigaty. Vedúcim našej výpravy je svetobežník Milan Lešický, ktorého kontakty z dlhoročného pôsobenia v krajine vychádzajúce slnka našu účasť na turnaji umožnili.

„Toto družstvo nemalo od marcovej kvalifikácie v Taliansku žiadnu akciu. Na turnaji nás čakajú silní súperi, ktorí nás o svojej sile presvedčili už v uplynulých ročníkoch. Verím, že sa nám konečne podarí uspieť, pretože doteraz sme v Japonsku veľa vody nenamútili,“ povedal o ambíciách nášho výberu jeho tréner Peter Gergely. Slovenskí mladíci v predchádzajúcich ročníkoch nestačili ani na Mexičanov (0:3, 0:2), ani Japoncov (0:3, 0:6) a poradili si len s výberom Niigaty (3:2, 3:0).

Štyridsaťsedemročný tréner prebral taktovku nad výbermi do 18 a 19 rokov len 17. júna a nemal teda veľa času, aby tím spoznal. „Nomináciu som konzultoval s mojím predchodcom Antonom Valovičom a s vedúcim našej výpravy Milanom Lešickým, ktorý bol na marcovej kvalifikácii tímu v Taliansku. Informácie mi poskytli aj kluboví tréneri. Zatiaľ je priskoro hovoriť o sile tohto mužstva,“ myslí si Gergely. Slováci dorazia do dejiska turnaja v pondelok o ôsmej večer a budú mať štyri dni na prípravu, pretože prvý zápas odohrajú v sobotu 16. júla. „Verím, že dovtedy mužstvo spoznám. Čakajú nás silní rivali, súperom bude aj časový posun, bude to náročná previerka,“ uzavrel bývalý tréner Dubnice.

Zápasy SR 18:

Sobota 16. júla (15.10 miestneho času) - reprezentácia Mexika

Nedeľa 17. júla (15.10) - reprezentácia Japonska

Pondelok 18. júla (13.10) - výber Niigaty

Nominovaní:

BRANKÁRI: Miroslav BRÉDA (MFK Zemplín Michalovce), Dominik Holec (MŠK Žilina)

OBRANCOVIA: Dušan Kucharčík (MŠK Žilina), Michal Habánek (Fc Spartak Trnava),Filip Molnár (ŠK Slovan Bratislava), Branislav Niňaj (FC Petržalka 1898), Tomáš Huk(MFK Košice), Peter Šenk (FK Senica)

STREDOPOLIARI: Stanislav DANKO (MFK Zemplín Michalovce), Jaroslav Mihalík, René Revák (obaja MŠK Žilina), Richard Čiernik, Tomáš Brigant (obaja MFK Dubnica),Stanislav Lobotka (AS Trenčín), Viktor Král (FC Nitra)

ÚTOČNÍCI: Andrej Števček (MFK Dubnica), Šimon Šmehýl (FC Nitra), Matúš Marcin(1. FC Tatran Prešov)

Zdroj: Denník Šport