Ďalší Španiel v michalovskom klube

2015-11-07 12:00:00

Realizačný tím posilnil kondičný tréner z Pyrenejského polostrova, ktorý prišiel na Zemplín v priebehu týždňa.

Ešte pred pár týždňami bola situácia oboch klubov diametrálne odlišná. Myjava naháňala špicu tabuľky, Michalovce sa krčili na samom dne. Ubehlo pár kôl a oba kluby sa k sebe viac priblížili. Kopaničiari prehrali v lige štyri zápasy po sebe. Navyše naposledy neuspeli ani v Slovnaft Cupe. Naopak, Michalovce neprehrali tri ligové stretnutia po sebe a sedem bodov ich rýchlo katapultovalo z posledného miesta tabuľky. "Samozrejme, tešíme sa z poslednej šnúry úspešných výsledkov a radi by sme v nej pokračovali. Nálada v tíme sa výrazne zlepšila a na tejto pozitívnej vlne chceme stavať aj v súboji s Myjavou," konštatoval tréner Zemplínčanov František Šturma, ktorý verí, že posledné výsledky boli najlepšou pozvánkou pre divákov, aby zavítali v ešte hojnejšom počte na štadión. "Pevne verím, že vytvoria výbornú kulisu a budú povestným dvanástym hráčom."

V Michalovciach je silná enkláva španielskych hráčov. Až poltucet futbalistov je z krajiny úradujúcich majstrov Európy. V týždni pribudol ďalší, ktorý posilnil realizačný tím. "Prišiel k nám 38-ročný kondičný tréner Victor Jose Segura Marsal, ktorý posledných šesť rokov pôsobil vo Villarreale. Chceme, aby nastavil procesy nielen pri A-mužstve, ale i v našej mládežníckej akadémii," povedal športový riaditeľ MFK Zemplín Marek Zahorčák.

Po posledných neúspešných výsledkoch Spartaka sa už pošuškáva, že prípadný ďalší neúspech na Zemplíne by poriadne podlomil stoličku pod trénerom Norbertom Hrnčárom. "V našej pozícii je tlak neustále. Neriešim moju pozíciu. Sústreďujem sa na prácu, aby som čo najlepšie pripravil mužstvo na zápas," podotkol Norbert Hrnčár a dodal, že posledné neúspešné výsledky nebudú znamenať rez v kádri.

MOTÍV ZÁPASU

Ten sa viaže k natiahnutiu či prerušeniu série. Podľa toho, z ktorej strany sa na to pozeráme. Nováčik sa už dávnejšie chcel výsledkovo chytiť a teraz by nerád podráždil šťastenu. Naopak, hostia potrebujú bezpodmienečne zastaviť sériu prehier. Možno budú spokojní obaja, uvidíme.

CHÝBAJÚ

Michalovce: Regáli, Turík (zranenie)

Myjava: Banovič (trest), Piroska, Černáček (zranenie)