Petržela sa dnes teší na Slaviu

2011-03-28 12:00:00

Futbalisti Michaloviec mali počas uplynulého víkendu zápasové voľno z dôvodu reprezentačnej prestávky. Začiatok tohto týždňa sa už ponesie v klasickom predzápasovom duchu, keďže v nedeľu o 15.30 hod. MFK Zemplín v súboji 23. kola privíta rezervu MFK Ružomberok. Tréner nášho A-mužstva Vlastimil Petržela i niektorí jeho zverenci si pondelňajší podvečer spestria návštevou hádzanárskeho šlágra.

Tréner našich futbalistov Vlastimil Petržela bezprostredne po ostatnom majstrovskom stretnutí v Moldave nad Bodvou, kde sme utrpeli prvú jarnú prehru, upaľoval domov. Po štvrtkovom návrate sa okamžite pripojil k mužstvu. „Trošku sme intenzívnejšie potrénovali. Namiesto plánovaného priateľského stretnutia sme urobili dva živšie tréningy. Je pravda, že v hre bol počas víkendu súboj s ukrajinským FK Karpaty Ľvov, ale ak sa mám priznať, veľmi ma nemrzí, že sme napokon nehrali. Pôvodne som s tým totiž vôbec nepočítal. Skôr som myslel, že dám hráčom počas víkendu voľno,“ prezradil Vlastimil Petržela.

Z jeho kádra však boli v hernej akcii aspoň dorastenci. Tí v utorok vyhrali v Senici 2:0, no v sobotu doma napriek dobre rozbehnutému súboju so Žilinou si zaknihovali prehru 2:3. Tento súboj si z pozície diváka nenechal ujsť ani kormidelník nášho A-mužstva. „V prvom polčase hrali naši mladíci veľmi dobre. Nechýbala im agresivita, napádanie, išli jasne za víťazstvom. To sa napokon potvrdilo aj po vedúcom žilinskom góle, keď za pár minút Kunca vyrovnal. V druhom polčase doplatili naši najprv na nepremenené šance, aj keď sa Špilárom ujali vedenia. Potom pustili Žilinu do hry, hostia začali praktizovať podobný štýl hry ako naši v prvom polčase. A napokon šťastne ten zápas otočila vo svoj prospech. Je to škoda, pretože spôsob, akým sme hrali v prvom polčase, sa mi veľmi páčil. Doslova som bol nadšený, keďže takýto štýl hry podporujem aj ja. Napriek tomu tréner Albert Rusnák ešte musí s chlapcami veľa pracovať, pretože to je jediná cesta, aby sa zlepšili. Bez ohľadu na to - bol to úplne iný a lepší futbal než toto družstvo predvádzalo na jeseň,“ konštatoval Vlastimil Petržela. Ten mal v dorasteneckom súboji v akcii až štyroch svojich zverencov. Kunca a Špilár skórovali, Kovaľ asistoval pri prvom góle a chytal aj brankár Bréda. „Chlapci z útoku ma výkonom i gólmi potešili, takisto Robo Kovaľ. Miloš Bréda dostal hlúpy tretí gól, ktorý bol jeho a pred ktorým zbytočne a netakticky vystúpil. Strelu, ktorá ide ponad neho by mal chytať, nech je akokoľvek prudká. Čo už, stáva sa aj to,“ povzdychol si Vlastimil Petržela.


Mladíci, Dominik Kunca (vľavo) a Oliver Špilár sa v drese dorastu proti Žiline zapísali do streleckej listiny.

MFK Zemplín je pred štartom nového týždňa, ktorý zavŕši v nedeľu majstrovským súbojom proti Ružomberku B. „Počas tohto týždňa sa budeme pripravovať ako na každý iný zápas, akurát rozdiel je v tom, že nehráme v sobotu, ale až o deň neskôr. Čo ma trápi, je stopérsky post. Máme troch zdravých hráčov, ktorí si hovoria strední obrancovia, ale spokojný s tým nie som. A to aj preto, že sem príde nepríjemný súper, ktorý nebude mať čo stratiť. O jeho nevyspytateľnosti sme sa presvedčili aj v prvom kole súťaže, keď sme s ním dvakrát prehrávali a napokon vydreli remízu 2:2. Aj teraz mám obavy, pretože ak opäť budeme bez stopérov, súperom nebude treba ani útočiť. Verím len tomu, že sa Jano Marcin dá do poriadku.“


Trojica našich legionárov, zľava: Kevin Zonzon, Jakub Hottek i Georgii Gamkrelidze sa dnes chystajú na ženskú hádzanú.

Na záver rozhovoru sme Vlastimilovi Petrželovi pripomenuli, že dnes sa o 17.30 hod. v Michalovciach predstaví Slavia Praha. Darmo to bude ženská hádzaná, keď náš tréner počuje meno tohto klubu, okamžite mu srdce zaplesá. „To je pre mňa príjemná správa, jasné, že idem! Doteraz som si čas na dievčatá nenašiel, ale ak sem dnes príde Slavia, v hľadisku nebudem môcť chýbať,“ nadšene vravel Vlastimil Petržela, ktorý nie nadarmo sympatizuje so „zošívanými“ dresmi. Veď v pražskej Slavii ukončil hráčsku kariéru (1981-1985) a okamžite tam odštartoval aj trénerskú (1986-1987) a vo Vršoviciach trénoval aj v rokoch 1990-1992. „K hádzanej mám veľmi blízko a zvlášť k tej slavistickej. Veď jej dres obliekala moja dcéra ako žiačka i dorastenka. Až si poranila krížny väz v kolene, s hádzanou skončila a napokon vyštudovala medicínu. Na jej hádzanárske začiatky mám však veľmi pekné spomienky, často som jej na zápasoch fandil, takže na pražskú Slaviu aj v hádzanárskom podaní mám veľmi krásne spomienky,“ uzavrel Vlastimil Petržela. My dodajme, že dnes večer nebudú na tribúnach hádzanárskej Chemkostav arény chýbať ani ďalší dvaja hráči MFK Zemplín, ktorí obliekali dres futbalovej Slavie Praha - Jakub Hottek a Jan Knobloch. Nuž a prvýkrát v živote na hádzanú zavíta aj Francúz Kevin Zonzon, ktorému sa chystá čosi o tomto športe prezradiť Gruzínec Georgii Gamkrelidze.