Novinky z lučeneckého tábora

2011-03-08 12:00:00

Už v sobotu sa naši futbalisti predstavia v druhom jarnom kole na ihrisku Lučenca, ktorý uplynulú sobotu nehral kvôli problémom s nespôsobilým terénom v Dolnom Kubíne. Lučenčania, ktorých vedie bývalý michalovský tréner Jozef Škrlík, vyrukujú proti MFK Zemplín s viacerými hráčmi, ktorí ešte na jeseň hrávali pod taktovkou nášho trénera Vlastimila Petrželu. Aj preto sme prevzali článok z Novohradských novín.

J. Škrlík: Nové vedenie LAFC odviedlo kus dobrej práce

Zverenci skúseného kouča z východného Slovenska Jozefa Škrlíka, ktorý sa v minulom roku podpísal pod výrazný vzostup prvoligistov LAFC, sa mali v prvom jarnom kole predstaviť v Dolnom Kubíne, ale ich jarnú premiéru napokon obstará pikantný súboj s Michalovcami.

S takou situáciou, aká vládla počas zimnej prestávky v prvoligovom LAFC, sa kouč Jozef Škrlík ešte nestretol. Keď sa prvý januárový týždeň po krátkom oddychu vrátil do Lučenca, zistil, že áčko de facto neexistuje. Tréningy sa odkladali z týždňa na týždeň, hoci súperi už naplno zarezávali v príprave, získavali do svojich radov nové posily a kondíciu si testovali v priateľských dueloch.

Ticho v LAFC sa prelomilo až po vymenovaní nového vedenia klubu. Vzhľadom na túto zmenu sa J. Škrlík rozhodol pre opätovný návrat do centra Novohradu. Práce bolo veľa a času žalostne málo. Výsledok je však veľavravný. Káder je zostavený a futbalisti LAFC sú odhodlaní zotrvať v druhej najvyššej slovenskej futbalovej súťaži. „Ťažko je hovoriť o nejakej kvalitnej zimnej príprave. Ten, kto sa zaujíma o lučenecký futbal, vie, kedy sme začali trénovať a ako to spočiatku s kádrom vypadalo. Došlo však k pozitívnej zmene a tou je výmena tvárí na vedúcich postoch klubu. Môžem povedať, že prezident klubu Július Šimon a ľudia okolo neho - Tomáš Marojoš a Karol Báťka - dokázali urobiť doslova zázrak na počkanie. Odviedli kus dobrej práce. Ako som už spomenul, s takouto situáciou som sa ešte počas svojej trénerskej praxe nestretol, takže neviem predpokladať, čo bude nasledovať a ťažko je hovoriť o konkrétnych cieľoch. Priorita je však jasná. Chceme zotrvať v I. lige,“ informoval kouč Jozef Škrlík a dodal, že ho teší, že v rekordne krátkom čase sa podarilo dať v LAFC dokopy mužský káder v zložení - brankári: Michalík, Národa. Obrana: Riečičiar, Vajda, Brunclík, Lelkes, Jeníček. Záloha: M. Lukáč, E. Lukáč, Opiela, Kulík, Leško, Pyrka, Pekár. Útok: Masár, Sninský.

„Niektorých hráčov ešte treba legislatívne dotiahnuť, ale ja verím, že sa to podarí a káder v takomto zložení odštartuje jarnú časť sezóny,“ doplnil J. Škrlík a dodal, že touto cestou želá v mene celého futbalového klubu všetko najlepšie, veľa zdravia, šťastia a úspechov v pracovnom i osobnom živote novohradskej futbalovej verejnosti dobre známemu Norbertovi Krištovi, ktorý bude v stredu 2. marca oslavovať okrúhle životné jubileum -  70 rokov.

Futbalisti LAFC Lučenec odohrali ešte pred dvoma týždňami dva priateľské zápasy. V stredu (23. 2.) sa predstavili v Žiari nad Hronom, ktorý ich porazil 3:1 (polčas 1:0). V sobotu (26. 2.) zverenci J. Škrlíka zvíťazili na pôde Partizánskeho vysoko 4:0 (polčas 1:0).

Zdroj: Novohradské noviny