Najtesnejšia prehra so súperom z Poľska

2017-01-31 17:15:14

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Druhú prehru v príprave zaknihovali v utorok popoludní fortunaligoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Na umelej tráve v Tatranskej Lomnici, kde sú žlto-modrí na hernom sústredení, bol na ich sily účastník druhej najvyššej poľskej súťaže Górnik Zabrze. "Baníci" zvíťazili najtesnejším rozdielom 1:0, keď o svojom triumfe rozhodli jedenásť minút pred koncom.

V dueli nastúpili už aj uzdravení Martin Regáli, Stanislav Danko a Jozef-Šimon Turík, chýbal však chorý Martin Bednár. Nehral ešte ani grécky stredopoliar Anastasios Dimitriadis z PAOK-u Solún, ktorý len v pondelok večer pricestoval na Slovensko.

Tréner Anton Šoltis po tejto previerke skonštatoval: "Opäť sme doplatili na efektivitu, lebo do šancí sme sa dostali, ale nedokázali sme ich premeniť. Rozbiehali sme sa pomalšie, v úvodnej 20-minútovke sme viacero vecí zbytočne riešili pomocnými prihrávkami do šírky alebo na brankára. Ďalšie minúty v prvom polčase už boli celkom dobré, vypracovali sme si aj tri šance, len sme ich nevyužili. V druhom dejstve sme mali ďalšie dve čisté šance, ktoré musíme premieňať. Súper sa v celom zápase dostal do dvoch šancí a jednu z nich aj premenil. Treba však povedať, že tie šance sme ich vypracovali my po našich chybách. Toto musíme odstrániť a pracovať na tom. Treba sa vyvarovať takýchto zaváhaní. Inak sme v obrane pracovali dobre. V záverečnej polhodine po našom prestriedaní súper vyrovnal hru a mal aj nejaké nebezpečnejšie situácie. Ešte sme dali príležitosť všetkým hráčom, aby sme videli ako pracujú."

Górnik Zabrze - MFK Zemplín Michalovce 1:0 (0:0)

Gól: 79. Zurkowski

GÓRNIK: Kasprzik - Wolniewicz, Pieczur, Szeweluchin, Gruszka (46. Zagiel, 52. Teichman) - Urynowicz, Ambrosiewicz, Zurkowski, Olszewski - Plizga, Trubeha (46. Pikul)

MFK ZEMPLÍN: P. Macej - Qose (60. M. Kolesár), Kavka (60. T. Sedlák), Sipľak, Šimčák (60. Vajs) - I. Žofčák (60. Glushchenko), Grič (60. S. Danko), P. Kolesár (46. F. Serečin), Turík (60. A. Leško), M. Regáli (46. R. Lukáč) - Kushta (60. Bellás)

Najbližšie prípravné stretnutie odohrajú Zemplínčania v sobotu 4. februára o 14. hodine na prírodnej tráve v Krakove proti miestnemu účastníkovi najvyššej poľskej súťaže Cracovii.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width="1/4"][/vc_column][vc_column width="1/4"][/vc_column][vc_column width="1/4"][/vc_column][vc_column width="1/4"][vc_facebook type="button_count"][/vc_column][/vc_row]