Sme v semifinále Slovnaft Cupu!

2017-03-08 17:00:11

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Michalovská pohárová púť pokračuje! Futbalisti MFK Zemplín prekonali aj piatu prekážku a postúpili medzi štyri najlepšie tímy tohtoročnej edície Slovnaft Cupu. V stredu popoludní si vo štvrťfinálovom súboji poradili s lídrom tretej ligy Stred Liptovským Hrádkom na jeho trávniku presvedčivo 3:0. V semifinále, ktoré sa už hrá na odvety, zverenci trénera Antona Šoltisa narazia na víťaza duelu Slovan Bratislava - Trenčín. Prvý zápas by sa mal hrať 4. apríla, odvetný o týždeň neskôr.

Od prvých minút sa hralo v réžii Zemplínčanov, ktorí sa usadili na polovici domácich. Hneď v úvode poslali do šestnástky pár centrov, ktoré však brankárovi Krivulčíkovi problémy nenarobili. V 10. minúte Liptáci zahrávali rohový kop, nič však z neho nevyťažili. Na druhej strane Dimitriadisovu zblokovanú strelu chytil Krivulčík, ktorý si potom poradil aj so zakončením Danka a do tretice chytil aj hlavičku Regáliho. V 26. minúte mal tento hráč obrovskú šancu po výbornej prihrávke Žofčáka, ale trestuhodne minul bránu. Desať minút pred prestávkou boli za svoju aktivitu žlto-modrí odmenení otváracím gólom. Po priamom kope Žofčáka sa presnou strelou presadil Dimitriadis - 0:1. Takýmto výsledkom sa skončil aj prvý polčas.

Lepší štart do druhého polčasu si favorit ani nemohol priať. Už po troch minútach hry skóroval Kushta, ktorý upravil už na 0:2. Hneď po góle zahrávali domáci rohový kop, z neho však nezapršalo. V 57. minúte zamestnal Krivulčíka strelou z hranice pokutového územia Danko, ktorý o minútu neskôr zakončil ďalšiu akciu nad. V 66. minúte mali Liptáci veľkú príležitosť na strelenie kontaktného gólu, keď sa na Kiru rútil Orolín, ale vystrelil vedľa brány. Vzápätí Exmichalovčan Kotora nabil Otrubovi, ktorého tvrdá strela mierila vedľa troch žrdí. Napriek týmto dvom šanciam Michalovčania kontrolovali priebeh zápasu a v 88. minúte kapitán Žofčák spečatil tretím gólom ich postup do semifinále pohára.

ŠKM Liptovský Hrádok - MFK Zemplín Michalovce 0:3 (0:1)

do semifinále SC postúpil MFK Zemplín

Góly: 35. Dimitriadis, 48. Kushta, 88. I. Žofčák

ŽK: 86. Hoško - 19. Dimitriadis, 59. T. Sedlák

Rozhodovali: Smolák - E. Weiss, Borsányi; 900 divákov

ŠKM: Krivulčík - Kojnok, Michal Gallo, Hosko, Sajták (65. P. Moravčík) - Vrlík (71. Pilát) - Zsigmund, Ivan Kotora (75. R. Konečný), Otruba, J. Podolský - Orolín

MFK ZEMPLÍN: Kira - Qose, Kavka, Sipľak, Šimčák - T. Sedlák - I. Žofčák, S. Danko, Dimitriadis (73. Grič), M. Regáli (71. F. Serečin) - Kushta (81. Bragin)

Najbližší program MFK Zemplín:

Nedeľa 12. marca o 15.20 hod.: Trenčín - Michalovce (23. kolo)

Sobota 18. marca o 17.00 hod.: Prešov – Michalovce (24. kolo, v Poprade)

Sobota 1. apríla o 17.00 hod.: Senica - Michalovce (25. kolo)

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width="1/4"][/vc_column][vc_column width="1/4"][/vc_column][vc_column width="1/4"][/vc_column][vc_column width="1/4"][vc_facebook type="button_count"][/vc_column][/vc_row]