V Trenčíne bez Žofčáka a Sipľaka

2017-03-11 17:45:39

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Aktuálne majú michalovskí futbalisti na svojom konte šesť ligových víťazstiev (anulovaný zápas s Myjavou nerátame) a až dve dosiahli proti úradujúcemu šampiónovi z Trenčína. A práve s týmto súperom si zmerajú sily počas tohto víkendu. Pod hradom Matúša Čáka nastúpia v nedeľu v netradičnom čase o 15.20 hod. a duel bude v priamom prenose vysielať televízia Dajto.

Kým v minulej sezóne sme si so suverénnymi Trenčanmi ani neškrtli (prehrali sme všetky tri zápasy - doma 0:1 a 1:3, vonku 0:2), v tejto sa karta otočila a trápiaceho sa majstra v domácom prostredí v oboch prípadoch zdolali. Najprv v júli 2:1 a potom v októbri 2:0. "V tomto ročníku sa nám s Trenčínom darí, ale na jeho umelej tráve to bude iný zápas. Trenčania sú podobne ako my vo fáze budovania kádra. Ľahké to tam nebude, ale pôjdeme tam s cieľom vyhrať, ako v každom zápase," povedal tréner Anton Šoltis.

V oboch zápasoch sa dokázal presadiť Igor Žofčák, ktorý však v treťom vzájomnom meraní síl s AS kvôli zraneniu nenastúpi. Šoltis sa bude okrem neho musieť zaobísť aj bez ďalšieho stabilného člena základnej zostavy Michala Sipľaka, ktorý musí pauzovať pre päť žltých kariet. "Musíme sa zaobísť bez nich, ale sú tu ďalší chlapci, ktorí budú môcť ukázať, že patria do zostavy," uviedol lodivod. Zvyšok kádra je zdravotne v poriadku, s mužstvom už začal trénovať aj Jozef-Šimon Turík, ale v Trenčíne ešte nenastúpi.

Na Považie vycestovala výprava MFK Zemplín povzbudená pohárovým postupom do semifinále už v sobotu krátko popoludní a prenocuje v Trenčianskych Tepliciach. Počas cesty sa k tímu pripojili traja dorastenci Peter Kolesár, Martin Bednár a Vladislav Bragin, ktorí v sobotu odohrali zápas za kategóriu U19 v Bardejove, kde prispeli k víťazstvu 2:0.

Mimochodom, michalovský káder je znovu o niečo širší. V najbližších dňoch by sa mal vrátiť do tréningového procesu Martin Koscelník, ktorý podpísal novú zmluvu. V priebehu minulého týždňa prišiel do metropoly Zemplína aj urastený grécky stopér Panagiotis Kontoes, ktorý má 20 rokov a naposledy pôsobil v tíme Panegialios FC. Koscelník ani Kontoes však do Trenčína ešte necestovali.

Zaujímavosťou duelu bude to, že povedie ho rozhodca Peter Ziemba, pre ktorého to bude premiéra v najvyššej súťaži. Tento prešovský rodák v sezóne 2010/11 hrával aj v našom mužstve na poste stopéra. Známy je aj tým, že je laureát Ceny fair-play Ivana Chodáka za výnimočný čin. Na jar 2014 v súboji dorasteneckej ligy Bardejov - Senica pred koncom polčasu zostal na trávniku nehybne ležať hosťujúci Matej Kosorin. Ziemba mu bez váhania vytiahol zapadnutý jazyk, čím mu zachránil život.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width="1/4"][/vc_column][vc_column width="1/4"][/vc_column][vc_column width="1/4"][/vc_column][vc_column width="1/4"][vc_facebook type="button_count"][/vc_column][/vc_row]