Tesná domáca pohárová prehra

2017-04-04 17:21:12

Michalovskí futbalisti neuspeli v prvom zápase semifinále Slovnaft Cupu, keď na domácom trávniku podľahli bratislavskému Slovanu najtesnejším rozdielom 1:2. Postup do pohárového finále sa im tak vzdialil, v odvete v hlavnom meste budú mať čo robiť, aby dosiahli postupový výsledok.

Zápas sa začal za hustého lejaku a už v 5. minúte zahrával Žofčák rohový kop, po ktorom lopta nebezpečne lietala po päťke, ale domáci nezakončili. Belasí podnikli rýchly brejk, na konci ktorého bol Priskin a ten strelou povedľa Kiru otvoril skóre - 0:1. Zemplínčanov gól nezlomil, práve naopak, favoritovi boli viac ako vyrovnaným súperom. V 11. minúte skončila strela Sedláka na hornej sieti a o tri minúty neskôr po rohu Žofčáka zakončil hlavou Kushta tesne vedľa. Krátko nato Žofčákovu bombu do šibenice bravúrne vytlačil na roh Mucha. V 40. minúte si Kira poradil s nepríjemnou strelou Čavriča k bližšej žrdi. Domáce tribúny zaburácali o minútu neskôr, keď po Žofčákovej prihrávke strelou k tyčke vyrovnal Dimitriadis, a tak sa do kabín išlo za stavu 1:1.

https://www.youtube.com/watch?v=cgGKAyN42r8

Po zmene strán mohli hostia opäť rýchlo skórovať, keď sa už v 48. minúte dostal do zakončenia z dobrej pozície Čavrič, ale znova ho vychytal Kira. Čo nevyšlo Čavričovi sa podarilo Soumahovi v 55. minúte, ktorý zo situácie hraničiacej s ofsajdom dorazil do brány strelu Priskina. Michalovské tribúny tento moment ešte viac nabudil a diváci hnali žlto-modrých za vyrovnaním. V 70. minúte vytlačil Mucha spod brvna priamy kop Serečina a o osem minút nato vystrelil tesne vedľa Dimitriadis. Zemplínčania sa snažili vyrovnať, ale ani zo záverečného tlaku nič nevyťažili, preto do odvety pôjdu s jednogólovým mankom.

MFK Zemplín Michalovce - ŠK Slovan Bratislava 1:2 (1:1)

Góly: 41. Dimitriadis - 5. Priskin, 55. Soumah

ŽK: 56. I. Žofčák, 66. Sipľak - 69. Saláta, 87. Vittek

Rozhodovali: Glova - Vorel, Tomčík; 1895 divákov

MFK ZEMPLÍN: Kira - T. Sedlák, Kavka, Sipľak, Šimčák - Qose - I. Žofčák, S. Danko (61. F. Serečin), Dimitriadis, M. Koscelník - Kushta (59. Bragin)

ŠK SLOVAN: J. Mucha - Sekulič, Saláta, Rundič, F. Kubík – Kóňa, Savičevič – Schet (60. F. Oršula), Soumah (79. Vittek), Priskin – Čavrič (68. De Sa)

Hlasy trénerov:

Anton Šoltis, tréner MFK Zemplín: "Som hrdý na našich hráčov. Ukázali, že vedia hrať aj proti takému kvalitnému súperovi, akým bol Slovan. Chlapcom gratulujem za odvedený výkon. Opäť sa ukázalo, že sme doma silní. Toto je cesta, ktorou chceme ísť."

Ivan Vukomanovič, tréner ŠK Slovan: "Som šťastný, že sme vyhrali tento zápas. Vedeli sme, že v Michalovciach sa hrá ťažko. Keď sme pred zápasom videli ihrisko, vedeli sme, že to bude veľký boj. Napokon sme vonku strelil dva góly, čo je v pohárovom zápase dôležité. V prvom polčase sme urobili veľa chýb a súperovi sme dali veľa priestoru. Máme pred sebou ešte odvetný zápas a uvedomujeme si, že možné je všetko."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 8. apríla o 17.00 hod.: Zlaté Moravce-Vráble - Michalovce (26. kolo FL)

Utorok 11. apríla o 18.30 hod.: Slovan Bratislava - Michalovce (odveta semifinále SC)

Sobota 15. apríla o 17.00 hod.: Podbrezová - Michalovce (27. kolo FL)