Nájdeme konečne recept na Ružomberok?

2017-04-26 10:57:22

Jedenáste ligové stretnutie v rade mimo svojho štadióna odohrajú dnes večer futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Tentoraz vycestovali do Ružomberka, k súperovi bojujúcemu o miestenku v pohárovej Európe. Liptáci sú mužstvo, proti ktorému nám ruže nekvitnú, čo dokazuje aj doterajšia bilancia zo vzájomných zápasov - vo ôsmich doterajších dueloch (šiestich ligových a dvoch pohárových) sme nedokázali tohto protivníka zdolať ešte ani raz! Takisto aj trénerovi MFK Norbertovi Hrnčárovi sa proti Michalovciam darí, pretože ich porazil v každom z doterajších piatich prvoligových stretnutí!

Zemplínčania však na túto negatívnu bilanciu nemyslia a dnes sa idú pobiť o tri body. "Čaká nás ťažký zápas proti kvalitnému súperovi, ktorý podobne ako my v poslednom zápase stratil polčasové vedenie a nakoniec tiež prehral gólom zo záveru stretnutia. Nič to však nemení na našej ceste, do Ružomberka ideme s cieľom vyhrať. Budeme sa snažiť odohrať zápas tak, aby sme boli úspešní. Vieme, čo nás pod Čebraťom čaká, domáci majú dobré mužstvo a silných brejkových hráčov, o čom sme sa presvedčili aj v našom poslednom vzájomnom zápase v Žiline. Musíme streliť nejaký gól, lebo bez toho sa vyhrávať nedá," povedal kormidelník MFK Zemplín Anton Šoltis, ktorý sa dnes spolu s Igorom Žofčákom, Filipom Serečinom a Tomášom Sedlákom vráti do dôverne známeho prostredia. On aj spomínaná trojica hráčov totiž v Ružomberku v minulosti pôsobili.

Žlto-modrí vyrazili na Liptov v deň zápasu. Vo výprave chýbajú Stanislav Danko a Milan Šimčák, ktorých skolila choroba. Naopak, Šoltisovi je opäť k dispozícii Jozef-Šimon Turík, ktorý naposledy v Dunajskej Strede absentoval kvôli zraneniu. V tejto sezóne sme s Ružomberčanmi dvakrát ťahali za kratší koniec - na ich pôde sme prehrali 0:4 a "doma" v Žiline 1:3.