Žlto-modrí odcestovali na sústredenie

2017-07-03 09:23:00

Letná príprava michalovských futbalistov sa prehupla do druhej polovice. Doteraz trénovali len v domácich podmienkach a odohrali tri zápasy vonku. Najbližších šesť dní vymenia metropolu Zemplína za Česko. U našich západných susedov totiž absolvujú herné sústredenie, ich prechodným domovom na necelý týždeň sa stane Uherský Brod. Na Moravu vycestovala 31-členná výprava žlto-modrých v pondelok o 9. hodine ráno, domov sa bude vracať v sobotu.

Michalovčania budú ubytovaní v penzióne Lapač, blízko ktorého budú aj trénovať na trávnatom ihrisku. V rámci sústredenia odohrajú aj dve prípravné stretnutia - v stredu 5. júla o 17. hodine v neďalekých Luhačoviciach proti čerstvému víťazovi Česko-slovenského superpohára FC Fastav Zlín a v sobotu 8. júla o 16. hodine proti nováčikovi poľskej Ekstraklasy Górniku Zabrze. Dejisko tohto zápasu ešte nie je známe, pravdepodobne sa odohrá niekde v okolí Olomouca.

V Česku budú zarezávať štyria brankári a dvadsať hráčov do poľa. Tréner Anton Šoltis bude mať k dispozícii aj ďalšie nové tváre, okrem ofenzívneho stredopoliara Razacka Juniora Koného, reprezentanta Pobrežia Slonoviny v kategórii do 21 rokov, sa k mužstvu pripoja aj urastený 24-ročný poľský brankár Gerard Bieszczad z Bytovie Bytów a rovnako starý stopér Ladislav Šosták, ktorý si naposledy obliekal dres Bardejova.

Kormidelník MFK Zemplín Anton Šoltis pred odchodom do Uherského Brodu povedal: "Na sústredení sa už budeme viac zameriavať na hernú stránku. Budeme hľadať optimálnu zostavu a ladiť formu na prvý majstrovský zápas. Preveria nás dvaja kvalitní súperi, verím, že to už budú súboje na ostrie noža, lebo liga sa už nezadržateľne blíži."

Káder na sústredení:

Matúš Kira, Dmytro Prysiazhniuk, Denis Barát, Gerard Bieszczad - Stanislav Danko, Peter Kolesár, Aliaksandr Sviarchynski, Igor Žofčák, Jakub Grič, Matúš Vojtko, Razack Junior Koné, Anton Antonov, Peter Kavka, Dávid Špak, Miroslav Božok, Martin Bednár, Ladislav Šosták, Martin Kolesár, Milan Šimčák, Vladislav Bragin, José Carrillo Mancilla, Jozef-Šimon Turík, Martin Koscelník, Filip Serečin