Novým asistentom Šoltisa Jozef Majoroš

2017-07-24 17:17:09

Tesne pred úvodným vystúpením MFK Zemplín v novom ročníku Fortuna ligy sa v michalovskom realizačnom tíme udiala zmena. Z klubu odišiel asistent trénera Ivan Lapšanský, ktorý už nebol ani na zápase v Trnave. "Lapšo", ktorý v Michalovciach pôsobil niečo vyše roka, zamieril do Lotyšska, konkrétne do klubu FK Spartaks Jurmala. V tíme úradujúceho lotyšského šampióna a aktuálneho lídra tamojšej najvyššej súťaže, ktorá sa hrá systémom jar - jeseň, bude robiť asistenta Jozefovi Vukušičovi, s ktorým už v minulosti viackrát spolupracoval.

Za Košičana prichádza k Laborcu ďalší Košičan - Jozef Majoroš, ktorý bol v uplynulej sezóne hlavným trénerom FC VSS Košice a vyhral s ním druhú ligu. "Je to mladý a ambiciózny tréner. Poznáme sa už dlho, hrávali sme spolu v MFK Košice, potom sme v tomto klube viedli aj mládežnícke celky. Preto voľba padla na neho. Verím, že naša spolupráca bude bezproblémová a bude nám to klapať," povedal na margo svojho nového asistenta Anton Šoltis.

Jozef Majoroš, ktorého kamaráti prezývajú Čepi, má 39 rokov a pochádza k Košíc. Práve v tamojšom 1. FC futbalovo vyrástol. Počas kariéry potom ešte hrával za košickú Lokomotívu, Artmediu Petržalka, 1. FC Košice, Ličartovce, Moldavu nad Bodvou, Vyšné Opátske, Veľkú Idu a Medzev. Trénerskú kariéru tiež odštartoval v Košiciach - v MFK - predchodcu terajšieho FC VSS. Uplynulú sezónu strávil práve na lavičke A-mužstva tohto klubu. Prvý tréning v MFK Zemplín absolvuje v utorok 25. júla.