Šturma koriguje svoje vyjadrenia, no názor nemení

2015-09-24 12:00:00

Český tréner MFK Zemplín Michalovce František Šturma sa vo štvrtok, deň po zápase proti bratislavskému Slovanu, opäť postavil pred kamery.

Chcel dať totiž na pravú mieru svoje vyjadrenia, ktoré v návale emócií vyhlásil bezprostredne po stretnutí.

Pre televíziu RTVS rodák z Nymburku povedal: "Človek sa z toho vyspí a premýšľa trochu inak. Je pravda, že slovo mafia bolo trochu ostré, ale na druhej strane to nič nemení na tom, čo sa na ihrisku dialo. Rozhodca od prvej minúty nezvládol zápas, bolo tam veľa sporných situácií. V druhom polčase boli všetky tieto sporné situácie pískané proti nám. Budeme dávať sťažnosť na rozhodcu a chceme, aby sa s tým niekto zaoberal."

Napriek tomu, že František Šturma priznal, že jeho výlev nebol profesionálny, za svojim názorom si stojí: "Rozhodca by mal byť náš kolega a partner, mal by ctiť pravidlá fair-play. A to sme v tomto zápase nevideli. Aj to ma nejakým spôsobom pobúrilo. Po zápase boli tie emócie veľké, v 92. minúte sme dostali gól po vymyslenom faule. Možno aj preto som použil trochu ostrejšie slová, slovo mafia... Ale to nič na situácii nemení."

Štyridsaťtriročný kormidelník prezradil, že vedenie klubu za ním stojí a s jeho názorom sa stopercentne stotožňuje. "V klube mám veľkú podporu, všetci sa na to pozerali rovnakým metrom. Rovnaký názor mal aj vypredaný štadión. Na zápase bol aj reprezentačný tréner Slovenska pán Kozák či pán Ivan Kozák z ÚLK. Verím, že aj títo ľudia povedia pravdu, ako to na tom zápase bolo," dodal na záver vo vyjadrení pre RTVS Šturma.

Zdroj: profutbal.sk