S Ružomberkom sme sa rozišli zmierlivo

2017-12-02 17:08:22

V poslednom domácom vystúpení v tomto kalendárnom roku remizovali futbalisti prvoligového MFK Zemplín Michalovce s Ružomberkom 1:1 (0:0). Po hodine hry otvoril skóre Stanislav Danko, avšak deľbu bodov bleskurýchlym vyrovnávajúcim gólom zariadil Štefan Gerec.

Úvodná polhodina zápasu patrila domácim, ktorí boli aktívnejší a mali viac loptu na svojich kopačkách. Ako prví však pohrozili Liptáci, keď Pikkovu tečovanú strelu vytlačil Bieszczad na rohový kop. Zemplínčania mali lepší pohyb, vyhrávali väčšinu osobných súbojov, ale do šancí sa nedostávali. Nebezpečnejší vpredu boli hostia a v 26. minúte vyskúšal pozornosť Bieszczada strelou spoza šestnástky Gál-Andrezly. Vzápätí sa zrodila prvá veľká šanca žlto-modrých, Danko prešiel cez štyroch brániacich hráčov a jeho krížna strela len tesne minula ľavú žrď Macíkovej svätyne. Na druhej strane z dobrej pozície Daniel vystrelil len do stredu brány. V 41. minúte domáci zazmätkovali v obrane, do šance sa dostal Gerec, obišiel aj Bieszczada, no jeho strelu smerujúcu do brány odvrátil Kavka.

Po zmene strán už Michalovčanom dochádzali sily, keďže v nohách mali utorňajší zápas s Trenčínom. Už v 48. minúte musel po hlavičke Masla hasiť nebezpečenstvo Bieszczad. Vzápätí na opačnej strane predviedol peknú individuálnu akciu Koscelník a jeho bomba skončila tesne nad brvnom. V 66. minúte sa už domáce tribúny radovali: Regáliho strela skončila iba na žrdi, ale dorážka Danka už skončila v sieti - 1:0. Domáci sa však dlho z vedenia netešili. Neubehli ani celé dve minúty a bolo vyrovnané, keď po centri Gála-Andrezlyho a následnom zakončení Daniela doťukol hlavou loptu zblízka do siete Gerec - 1:1. Ružomberčania mali v záverečnej 20-minútovke viac z hry, neujali sa však Maslova hlavička ani Danielova strela. Na konci ale pohrozili dvakrát aj domáci, v 84. minúte hlavičkoval Regáli nad a o dve minúty neskôr Grič pálil z 20 metrov mimo. V zápase dobrej úrovne sa tak rozišli tímy zmierlivo.

https://www.youtube.com/watch?v=uHvZuXW1eps&feature=youtu.be MFK Zemplín Michalovce - MFK Ružomberok 1:1 (0:0)

Góly: 66. S. Danko - 68. Gerec

ŽK: 47. S. Danko, 89. Šimčák (obaja Michalovce)

Rozhodovali: Pavlík - Ferenc, Jankovič; 729 divákov

MFK ZEMPLÍN: Bieszczad - M. Bednár, Kavka, Carrillo (64. M. Kolesár) - M. Koscelník, Turík (75. P. Kolesár), Grič, S. Danko, Šimčák - I. Žofčák (36. M. Regáli) - Sulley

MFK: Macík - Jonec, J. Maslo, D. Kružliak, Pikk - Qose, M. Kochan, Gerec - Daniel, Haskič, Gál-Andrezly

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 9. decembra o 14.00 hod.: Senica - Michalovce (19. kolo)

  Foto: Róbert Andrejov