Výhru nad majstrom zariadil Carrillo

2018-03-03 17:28:57

Výborný výsledok zaknihovali v sobotu popoludní futbalisti MFK Zemplín Michalovce. V zápase 22. kola Fortuna ligy, posledného v základnej časti, zdolali na vlastnom trávniku úradujúceho šampióna zo Žiliny 1:0, keď sa hrdinom Zemplínčanov stal španielsky stopér José Carrillo Mancilla, ktorý skóroval tri minúty pred koncom riadneho hracieho času.

V chladnom nefutbalovom počasí sa na ťažkom teréne dlhé minúty nič podstatné nedialo a hra sa zväčša odvíjala len medzi šestnástkami. Až v 21. minúte prišiel úvodný strelecký pokus zápasu, o ktorý sa postaral domáci Nishi, ale spoza šestnástky nenamieril presne. O desať minút neskôr sa po Mihalíkovej kolmici do veľkej šance dostal Balaj, gólman MFK Zemplín Kira však výborne zasiahol. V 40. minúte žilinský kapitán Škvarka z 20 metrov vystrelil vedľa a krátko na to Žofčák z priameho kopu neprekvapil Volešáka. Vyrovnaný prvý polčas tak žiadny gól nepriniesol.

Po prestávke bolo už ofenzívnych akcií  o niečo viac ako v prvom polčase. V 55. minúte Regáliho strelu k bližšej žrdi pohodlne chytil Volešák. Štvrťhodinu pred koncom po Žofčákovom rohu si brankár MŠK poradil aj s hlavičkou striedajúceho Sulleyho a v 78. minúte aj s rovnakým zakončením Petra Kolesára. Žilinčania si o pár minút vypracovali dve sľubné šance na skórovanie: Najprv po centri Jánošíka hlavičkoval tesne vedľa ľavej žrde Kiru Mráz a vzápätí v plnom behu tvrdá strela Jánošíka len tak presvišťala popri tej istej žrdi. V 85. minúte zahral priamy kop z ľavej strany Kolesár a loptu z bránkovej čiary vykopával Holúbek. Domácim sa predsa len podarilo strhnúť víťazstvo na svoju stranu, v 87. minúte po Žofčákovom priamom kope na zadnú žrď dorazil loptu do siete Carrillo - 1:0!

MFK Zemplín Michalovce - MŠK Žilina 1:0 (0:0)

Gól: 87. Carrillo

ŽK: 35. Turík - 41. Škvarka, 44. Chvátal

Rozhodovali: Kružliak - Hancko, Pozor; 595 divákov

MFK ZEMPLÍN: M. Kira - I. Žofčák, Kavka, Carrillo, Šimčák (72. Jankauskas) - M. Bednár - M. Koscelník, Turík (62. P. Kolesár), Nishi, M. Regáli - Bragin (66. Sulley)

MŠK: Volešák - Chvátal, Kaša, Hancko, Holúbek - Pečovský - Škvarka, Diaz - S. Mráz, Balaj (60. F. Kubík), L. Mihalík (72. L. Jánošík)

Hlasy trénerov:

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "V chladnom počasí bol terén ťažký, takže sa preferoval jednoduchý futbal. Našou snahou bolo neurobiť chybu, za ktorú by nás súper potrestal. Bol to zápas o jednom góle a to šťastie sa nakoniec priklonilo na našu stranu."

Adrián Guľa, tréner Žiliny: "V chladnom počasí sme videli bojovný zápas, povedal by som taký remízový. Bolo to o tom, kto strhne víťazstvo na svoju stranu. My sme mali šance Jánošíkom a Mrázom, ktoré sme nevyužili. Domáci zase jednu šancu premenili na gól. Futbal nám opäť ukázal tienistú stránku."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 10. marca o 14.00 hod.: Michalovce - Prešov (1. kolo nadstavby)

Sobota 17. marca o 17.00 hod.: Podbrezová - Michalovce (2. kolo)

Sobota 31. marca o 17.00 hod.: Michalovce - Nitra (3. kolo)

 

Foto: Róbert Andrejov