Starší dorastenci si doma poradili s Prešovom

2015-09-19 12:00:00

V derby zvíťazili 2:0, keď sa strelecky presadili Pavol Bellás a Jakub Straka. Obaja skórovali z pokutového kopu.

Starší dorastenci michalovského MFK Zemplín stále dýchajú na krk vedúcej Nitre. Zverenci kormidelníka Alberta Rusnáka dosiahli už piate víťazstvo v prebiehajúcej sezóne, keď v súboji 7. kola Dôvera I. ligy U19 na domácom trávniku porazili vo východoslovenskom derby prešovský Tatran 2:0 (0:0).

Od začiatku bola väčšia aktivita na michalovských kopačkách, domáci si vytvorili územnú prevahu, ale cez prehustenú defenzívu Šarišanov sa presadzovali iba veľmi ťažko. V úvodnom dejstve si "rusnákovci" nevytvorili žiadnu gólovú príležitosť, v posledných sekundách polčasu strieľal z dobrej pozície M. Kolesár, avšak napálil iba brániaceho hráča. Po zmene strán a preskupení radov už bola prevaha žlto-modrých väčšia, súpera zatlačili na jeho polovicu a už po niekoľkých minútach sa dočkali prvého gólu. Po faule na Vajsa z šestnástke nariadil rozhodca Vlčej pokutový kop, ktorý s prehľadom premenil Bellás - 1:0. Zemplínčania naďalej tlačili a gólovú poistku pridal päť minút pred koncom riadnej hracej doby Straka tiež z bieleho bodu, keď penaltu opäť vybojoval kapitán tímu Vajs.


MFK Zemplín Michalovce - 1. FC Tatran Prešov 2:0 (0:0)

Góly: 57. Bellás (11 m), 85. J. Straka (11 m)

MFK ZEMPLÍN: Prysiazhniuk - M. Kolesár, M. Janočko, Kimák (28. Lehotský), J. Straka - Fedyna, M. Bednár, P. Kolesár - Vajs, Bellás (67. M. Zlacký), R. Lukáč (77. Masnica)

Zvyšné výsledky 7. kola Dôvera I. ligy U19 a aktuálnu tabuľku nájdete TU.

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 26. septembra o 11.00 hod.: Podbrezová - Michalovce (8. kolo)

Sobota 3. októbra o 11.00 hod.: Michalovce - Banská Bystrica (9. kolo)

Utorok 6. októbra o 14.00 hod.: Senica - Michalovce (dohrávka 6. kola)