V Podbrezovej zbabrané úvody polčasov

2018-03-17 20:03:43

Druhú jarnú prehru utrpeli prvoligoví futbalisti Michaloviec, keď v sobotu podvečer neuspeli na trávniku Podbrezovej. V súboji s tabuľkovým susedom v skupine o udržanie sa zaknihovali najtesnejšiu porážku 1:2, keď na začiatku oboch polčasov inkasovali rýchle góly. Za MFK Zemplín len skorigoval výsledok z penalty kapitán Igor Žofčák.

Napriek chladnému počasiu sa na Horehroní hral svižný futbal. Domáci mali raketový štart, pretože už v 3. minúte otvorili gólový účet stretnutia zásluhou bývalého michalovského útočníka Illiu Tereshchenka, ktorý skóroval po prihrávke Bernadinu. V 11. minúte mohlo byť so žlto-modrými ešte horšie, avšak hlavičkový gól Biliča neplatil pre ofsajd. Zemplínčania sa postupne z rýchleho inkasovaného gólu otriasli a boli futbalovejším mužstvom. Veľmi dobrú príležitosť na vyrovnanie mal v 16. minúte Koscelník, ale jeho tvrdú strelu s námahou vyrazil Kuciak. Na druhej strane rozvlnil len vonkajšiu sieť po strele z dobrej pozície Viazanko. V závere úvodného dejstva si Michalovčania po centroch Regáliho vypracovali dve obrovské šance. Najprv zblízka prestrelil svätyňu Žofčák a potom hlavička Nishiho minula bránu len o centimetre.

Podbrezovčania skvele vstúpili aj do druhej časti hry. Ubehlo len čosi vyše minúty a po Wiezikovom centri sa presadil neobsadený Bernadina - 2:0. Zemplínčania naďalej neskladali zbrane a v 58. minúte mohol znížiť Koscelník, ktorého výbornú krížnu strelu vytlačil končekmi prstov pozorný Kuciak na roh. Snaha hostí slávila úspech štvrťhodinu pred koncom, kedy po faule Kriváka na aktívneho Regáliho nariadil rozhodca Chmura pokutový kop, ktorý s prehľadom premenil skúsený Žofčák - 2:1. Žlto-modrí po znížení ešte vycítili šancu zabodovať a v záverečnej desaťminútovke zatlačili domácich. V 87. minúte sa po centri Regáliho dostal k lopte na hranici šestnástky striedajúci Danko, ktorého strelu vytesnil k žrdi výborný Kuciak. Z následného rohu Matiča spálil ďalšiu obrovskú šancu na vyrovnanie Koscelník, ktorý na zadnej žrdi v páde tesne minul bránu.

FK Železiarne Podbrezová - MFK Zemplín Michalovce 2:1 (1:0)

Góly: 3. Tereshchenko, 47. Bernadina - 76. I. Žofčák (11 m)

ŽK: 68. M. Viazanko - 84. M. Regáli

Rozhodovali: Chmura - T. Somoláni, Štrbo; 658 divákov

FK ŽELEZIARNE: M. Kuciak - M. Viazanko, Krivák, Bilič, Djordjevič - Sedláček, Kostelný - Bernadina (89. Breznaník), Tereshchenko (62. Mojžiš), D. Leško (90+. Magda) - Wiezik

MFK ZEMPLÍN: M. Kira - I. Žofčák, Kavka, Carrillo, Shumeiko - M. Bednár - M. Koscelník, Nishi (67. T. Matič), Turík (57. S. Danko), M. Regáli - Bragin (46. Sulley)

Hlasy trénerov:

Marek Fabuľa, tréner Podbrezovej: "My sme mali výborné vstupy do oboch polčasov. Myslel som si, že sa po nich viac upokojíme, no nestalo sa. Víťazstvo hreje, no dosť sme sa naň narobili."

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Nezvládli sme polčasové začiatky, síce sme si vytvorili v prvom polčase zo tri štyri príležitosti na vyrovnanie, no opäť sme doplatili na finálnu fázu. Herne to bolo v poriadku, len nestrieľame góly."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 31. marca o 17.00 hod.: Michalovce - Nitra (3. kolo)

Sobota 7. apríla o 17.00 hod.: Senica - Michalovce (4. kolo)

Sobota 14. apríla o 17.00 hod.: Michalovce - Zlaté Moravce-Vráble (5. kolo)