Bednár nastúpil za slovenskú 20-tku

2018-05-31 07:48:15

Slovenskí futbalisti do 20 rokov odohrali v stredu podvečer prípravné stretnutie s rovesníkmi z Moldavsku. V tamojšom Kišiňove zaknihovali s domácim tímom bezgólovú remízu 0:0. Na lavičke SR sa premiérovo predstavil nový tréner Adrián Guľa. V základnej zostave dostal šancu aj stopér MFK Zemplín Michalovce Martin Bednár (na titulnej fotke s číslom 6), ktorý na ihrisku pobudol až do záverečného hvizdu a dobrým výkonom tiež prispel k čistému kontu slovenského výberu. Hneď po zmene strán sa na trávnik dostal aj ďalší obranca Denis Petro, ktorý v minulosti tiež hájil farby nášho klubu.

Moldavsko 20 - Slovensko 20 0:0

SR 20: M. Vantruba - Vallo, M. BEDNÁR, M. Oravec (46. D. Petro), Kozlovský (56. Sluka) - F. Blažek - M. Adamec (84. P. Varga), Sedláček (56. Halgoš) - M. Kvocera (30. Jedinák), Boženík (75. R. Kružliak), Tomič (75. Guláš)

Adrián Guľa (tréner SR 20): "Chcel som vidieť čo najviac chlapcov v akcii a v tréningovom procese. Chceli sme si vyskúšať systém, ktorý sme sa snažili do nich vtlačiť za tento krátky čas. Mrzí ma zranenie Kvoceru, verím, že bude v poriadku. Chlapci v osi ihriska podali dobrý výkon - od Vantrubu cez Bednára, Blažeka, Adamca až Boženíka. Potešil ma napríklad aj Michal Tomič. Potešilo ma, že sme boli tímoví a hrali sme to, čo sme si povedali. Pri penalte bolo dôležité, že Maťo Vantruba ostal pokojný. Zažil som to tu už aj so Žilinou v Európe."