Mladým "kladivárom" sme tesne podľahli

2018-07-17 19:51:57

Štyri dni pred prvým súbojom v novej prvoligovej sezóne proti Žiline absolvovali futbalisti MFK Zemplín Michalovce poslednú hernú previerku. Na košickom štadióne Lokomotívy v Čermeli nastúpili proti atraktívnemu súperovi z Britských ostrovov - anglickému West Hamu United, konkrétne kategórii U23. S mladíkmi londýnskeho klubu prehrali tesne 1:2. Všetky góly padli už v úvodnom polčase, jediný michalovský zaznamenal Blažej Vaščák.

Prvé dejstvo hry sa hralo vo vysokom tempe a lepší vstup mali "kladivári". Tých už v 5. minúte poslal do vedenia len 17-ročný stredopoliar Mingi - 0:1. Angličania naďalej pokračovali v aktívnej hre a o osem minút neskôr pridali aj druhý gól, útočník Afolayan si vychutnal brankára Kiru a poslal loptu do siete - 0:2. Postupne sa do tempa dostali aj Zemplínčania, ktorí sa tesne pred uplynutím polhodiny hry dočkali aj kontaktného gólu. Turík krásnou prihrávkou našiel Vaščáka a ten prestrelil Woolstona - 1:2. "Šoltisovci" v závere polčasu zatlačili svojho súpera a dve sľubné šance na skórovanie nevyužil P. Kolesár.

Po zmene strán tempo hry aj vinou množstva striedaní opadlo, ale aj tak sa bolo na čo pozerať. Už po desiatich minútach po priamom kope Vojtka hlavou tesne minul bránu Bednár a po hodine hry strele Turíka chýbali centimetre. Michalovčania mali častejšie loptu na kopačkách a viac sa hra odvíjala na polovici West Hamu, ale gólovo sa nevedeli presadiť. V 69. minúte obrovskú príležitosť na vyrovnanie zahodil striedajúci Sulley, proti ktorému však výborne zasiahol gólman anglického tímu, a tak sa z výhry tešili šikovní mladíci z ostrovov.

MFK Zemplín Michalovce – West Ham United FC U23 1:2 (1:2)

Góly: 29. B. Vaščák – 5. Mingi, 13. Afolayan

MFK ZEMPLÍN: M. Kira – Rota, Kavka (46. D. Špak), Beskorovayny, I. Žofčák (46. M. Vojtko) – P. Kolesár, M. Bednár, Turík (65. R. Begala) – B. Vaščák (78. M. Kolesár), Kurminowski (58. Sulley), Harutyunyan

FC: Woolston – Johnson (58. Barrett), Akinola, Alese (71. Okotcha), Powell (71. Ashby) – Lewis (58. Stroud) – Scully (51. Ngakia), K. Belic (71. Watson), Mingi (58. Longelo) – Rosa (71. Parkes), Afolayan (58. Nebyla)

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 21. júla o 19.00 hod.: Michalovce - Žilina (1. kolo)

Sobota 28. júla o 19.00 hod.: Dunajská Streda - Michalovce (2. kolo)

Sobota 4. augusta o 19.00 hod.: Michalovce - Slovan Bratislava (3. kolo)