Do prvého zápasu so skromnými cieľmi

2018-07-28 08:01:46

Presne po 71 dňoch nastúpia na ďalší súťažný zápas na prvoligovej úrovni futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Do svojej štvrtej sezóny medzi elitou vstúpia s týždňovým oneskorením, pretože ich úvodný duel so Žilinou bol kvôli epidémii osýpok na Zemplíne odložený. Tohtosezónnu premiéru si tak zverenci kormidelníka Antona Šoltisa odkrútia na horúcej pôde Dunajskej Stredy, kde pôsobia aj traja Exmichalovčania Martin Raška, Patrik Macej a Milan Šimčák.

Novici zapadli dobre

Nečakane predĺžená letná príprava padla žlto-modrým vhod, lebo ich káder sa stále iba utriasa a viacerí noví hráči doň pribudli len pred pár dňami. O to viac sa hráči na ligový štart tešia. „Majstrovské zápasy sú o niečom inom ako prípravné, navyše nám odložili súboj so Žilinou, takže o to viac sme netrpezliví. K tomu začíname v Dunajskej Strede, kde nás čaká krásny štadión a najlepšia atmosféra v lige,“ začal debatu brankár MFK Zemplín Matúš Kira.

Oproti poslednému duelu uplynulého ročníka v Poprade proti Prešovu nastúpia Michalovčania v pozmenenej zostave, lebo káder opustili Koscelník, Šimčák, Nishi či Antonov a brankár Bieszczad je zranený. Šancu tak dostanú aj viaceré nové tváre. „Nie je nič nezvyčajné, keď sa v zime alebo v lete v mužstve udejú nejaké zmeny. Teraz zatiaľ viac chlapcov odišlo ako prišlo. Atmosféra je v kabíne je však dobrá a novici do tímu zapadli solídne. Na ihrisku sa ešte trošku potrebujeme zohrať a nadviazať lepšiu komunikáciu, ale časom to príde.“

Musia byť kompaktní

Vlani obsadili vo Fortuna lige „šoltisovci“ ôsmu priečku a získali historicky najvyšší počet bodov. „Do novej sezóny sme si dali za cieľ, aby sme minimálne nadviazali na vydarený uplynulý ročník. A tiež chceme hrať pekný futbal pre divákov. Verím, že budú chodiť na náš štadión v hojnom počte,“ zaželal si 23-ročný gólman.

Prvú možnosť zabodovať v novej sezóne budú mať na ďalekom Žitnom ostrove, kde zajtra o 19. hodine nastúpia proti ambicióznej Dunajskej Strede, ktorá neskrýva majstrovské ciele, a aktuálne slovenský futbal reprezentuje aj na európskej scéne. „Vieme, že DAC je doma silný a dopredu ho ženú skvelí fanúšikovia. Je to mladé, rýchle mužstvo s výborným protiútokom. Nečaká nás tam nič ľahké, ale určite sa tam budeme snažiť predviesť maximálny výkon,“ skonštatoval Kira.

V najvyššej súťaži Zemplínčania v Dunajskej Strede ešte nezabodovali, teraz sa to pokúsia zmeniť. „Kľúčom k úspechu bude kompaktnosť a robiť čo najmenej chýb, lebo po tých padajú góly. Musíme byť koncentrovaní 90 minút. Ideme tam skromne a s pokorou, lebo DAC má veľkú kvalitu. Každý bodík bude dobrý.“

Zdroj: denník Korzár

Foto: Róbert Andrejov