Bitku o Bednára vyhrala Dunajská Streda

2018-09-03 20:29:53

Tesne pred vypršaním letného prestupového obdobia profesionálov (končí sa v stredu) opúšťa káder prvoligového MFK Zemplín Michalovce talentovaný defenzívny stredopoliar Martin Bednár. Najžiadanejší artikel Zemplínčanov začiatkom tohto týždňa odcestoval do Dunajskej Stredy, kde s tamojším FC DAC 1904 v najbližších hodinách podpíše štvorročný kontrakt.

Vyhrali nad Žilinou

Prešovský rodák preto už ani nefiguroval na súpiske žlto-modrých v sobotňajšom domácom stretnutí s Podbrezovou, hoci bol po nedávnom ľahšom zranení už zdravotne v poriadku. Víťazstvo svojich teraz už bývalých spoluhráčov sledoval len z tribúny. O jeho služby bol veľký interes nielen doma, ale aj za hranicami. „Registroval som aj iné ponuky, hovorilo sa o záujemcov aj z vonku, ale neviem, o ktoré kluby konkrétne išlo. Veľmi ma chcela aj Žilina, ktorá sa s Dunajskou Stredou v posledných týždňoch najviac bila o moje služby. Napokon DAC prejavil väčší záujem, kluby tiež našli spoločnú reč, takže sťahujem sa tam,“ prezradil nám Martin Bednár, pre ktorého bude pôsobenie v Dunajskej Strede druhou seniorskou zastávkou v kariére. V rámci striedavých štartov však pár zápasov odohral aj za Trebišov.

Bude bojovať o základ

Spočiatku to vyzeralo, že člen širšieho kádra slovenskej reprezentácie do 21 rokov zamieri do tímu spod Dubňa, neskôr mal veľký záujem aj jeden izraelský klub, ale napokon zakotvil na Žitnom ostrove. „Žilina patrí medzi top kluby na Slovensku, v posledných rokoch sa odtiaľ dostalo do zahraničia viacero hráčov. Myslím si však, že momentálne sú lepšie podmienky v Dunajskej Strede, kde sa vybudovala nová akadémia aj krásny štadión. A sú tam aktuálne aj vyššie ambície,“ uviedol Bednár, ktorý vníma prestup do DAC ako posun vpred v kariére. „Chcel by som si tam vydobyť miesto v základnej zostave a postupom času sa posunúť ešte niekde ďalej, najlepšie už do zahraničného klubu. V Dunajskej Strede mám výbornú príležitosť pokračovať v napredovaní, je tam oveľa vyššia konkurencia.“

Michalovce mu dali veľa

Na juhozápad Slovenska odišiel pred pár týždňami z MFK Zemplín aj ľavý obranca Milan Šimčák, s ktorým je „Bedňa“ v častom kontakte. „Píšeme si spolu každý deň, takže už viem, čo ma tam čaká a do čoho idem. Dokonca mi už aj drží miesto v šatni hneď vedľa neho. Teším sa na nové pôsobisko,“ uviedol 19-ročný futbalista, ktorý zmenil klubovú príslušnosť po piatich sezónach. V žlto-modrých farbách však bude nastupovať naďalej, keďže aj DAC má rovnaké ako Michalovce. A pomaly už začne odčítavať dni do zápasu pri Laborci, kde sa Dunajská Streda predstaví 27. októbra. „Tento dátum som si už dobre zapamätal. Rád by som nastúpil na michalovskej pôde, aj keď tento súboj bude mať pre mňa zvláštnu príchuť. Na Zemplíne sa mi otvorili dvere do veľkého futbalu, zažil som tu debut v najvyššej súťaži. Michalovce mi dali veľa po každej stránke, budem na nich spomínať len v dobrom,“ zakončil debatu Bednár.

Zdroj: korzar.sk

Foto: Róbert Andrejov