MFK Zemplín má tri posily, štvrtá na obzore

2015-09-04 12:00:00

Prvoligista sa definitívne dohodol na spolupráci s Chubutiom, Barrosom aj Kelemenom. V piatok sa objaví ďalšia nová tvár.

Nelichotivé postavenie vo fortunaligovej tabuľke prinútilo vedenie futbalového klubu MFK Zemplín poobzerať sa po nových hráčoch, ktorí skvalitnia neskúsený káder nováčika najvyššej súťaže. Funkcionári klubu od Laborca nezaháľali a ulovili tri posily do defenzívy, s ktorou majú žlto-modrí najväčšie problémy.

Prichádza skúsenosť

V nedeľu do metropoly Zemplína pricestoval 24-ročný španielsky ľavý či stredný obranca Eric Barroso Sánchez. Naposledy obliekal dres moldavského Šerifu Tiraspoľ a v minulosti aj Nitry, a o deň neskôr aj gruzínsky reprezentant Akaki Chubutia, 29-ročný stopér z gréckej Kerkyry. Tretím do partie je 35-ročný gólman Marián Kelemen, odchovanec klubu, ktorý v jari hájil farby českého Příbramu a s mužstvom sa pripravoval už dlhšiu dobu. „Od nových posíl si sľubujem predovšetkým skvalitnenie našich zadných radov, pretože sme dostávali veľa gólov. Všetci si zahrali v najvyšších súťažiach v rôznych krajinách, takže pribudne aj skúsenosť, ktorá v našom kádri absentovala,“ povedal na margo nových tvárí v tíme tréner František Šturma. Jeho zverenci po siedmich kolách uzatvárajú prvoligový pelotón.

Posila aj do útoku

Keďže v prvej lige je počas najbližšieho víkendu reprezentačná prestávka, Michalovčania medzi sebou odohrajú dnes o 10. hodine modelovaný súboj, v ktorom Šturma prvýkrát uvidí naživo v zápasovej akcii nové akvizície. Okrem spomínanej trojice by mala nastúpiť aj štvrtá nová tvár, ktorú michalovský tréner dobre pozná. „Je to útočník chorvátskeho pôvodu, ktorý v minulosti pôsobil v Liberci a Sparte Praha,“ prezradil Šturma a doplnil, že útočník od Jadranu sa v sezóne 2008/09 stal v libereckom drese najlepším strelcom najvyššej českej súťaže. Po príchode nových posíl niektorí hráči MFK Zemplín v najbližších dňoch zrejme pôjdu na hosťovanie do iných klubov. Jedna novinka sa udiala aj realizačnom tíme, v ktorom už nefiguruje mentálny tréner Miroslav Mackulín. „Touto cestou by sme sa mu chceli poďakovať za odvedené služby predovšetkým v uplynulej sezóne,“ dodal Šturma. 

Zdroj: denník Korzár