Prehra na pôde nováčika druhej ligy

2019-06-29 15:10:38

Poslednú júnovú sobotu nastúpili na svoj druhý prípravný duel futbalisti michalovského MFK Zemplín. Účastník našej najvyššej súťaže si zmeral sily s nováčikom druhej ligy FC Košice. Súboj sa uskutočnil na ihrisku vo Vyšnom Opátskom a lepšie ho zvládli domáci Košičania, ktorí favorita zdolali 3:1, keď rozhodujúci náskok si vytvorili už v prvom polčase.

Úvodné dejstvo hry patrilo domácim futbalistom, ktorí predčili Michalovčanov takmer po každej stránke. A rýchlo sa aj ujali vedenia, už v 7. minúte po trestnom kope Karaša sa v skrumáži pred Kirovou bránou najlepšie zorientoval Pavúk, ktorý otvoril skóre - 1:0. Druholigista bol naďalej aktívnejší a v 23. minúte nebezpečne strieľal Kačala, ale iba nad bránu. V závere polčasu skórovali domáci aj druhýkrát, po rohovom kope Karaša hlavou prekonal Kiru Vyshnevskyi - 2:0.

Tak ako v predošlom dueli s Popradom poslali michalovskí tréneri do druhého polčasu desiatich nových hráčov do poľa a striedajúci hráči zatlačili Košičanov. Už v 51. minúte sa im podarilo streliť kontaktný gól. Casado krásnym pasom našiel nabiehajúceho Trusu a mladík Trusa pekným lobom prekonal Giertla - 2:1. Michalovčania boli naštartovaní, ale pribrzdil ich smolný inkasovaný gól v 66. minúte. Nedorozumenie Kiru s Rotom využil Vyshnevskyi a skóroval do prázdnej brány. Aj keď hostia boli naďalej lepším tímom a šance mali Diarra či Casado, domáci už drámu nepripustili a vyhrali o dva góly.

FC Košice - MFK Zemplín Michalovce 3:1 (2:0)

Góly: 7. F. Pavúk, 36. a 66. Vyshnevskyi - 51. M. Trusa

FC: J. Giertl - R. Kačala, Dobias, Pilipčuk (70. Mik. Tóth), F. Pavúk - Gáll (70. E. Matta), Vancák, Ristovski (70. Katunský), Karaš, F. Kis - Vyshnevskyi

MFK ZEMPLÍN: 1. polčas: M. Kira - M. Kolesár, M. Sidor, Carrillo, M. Vojtko - Turík, Grič, S. Danko - Pásztor, Kountouriotis, P. Kolesár. 2. polčas: M. Kira (78. P. Rodák) - Vojtovič, D. Špak, Špiriak, Rota - Casado, R. Begala, Mavretič - M. Trusa, A. Diarra, Bezerra

Tréner MFK Zemplín Anton Šoltis: "V prvom polčase chlapci nepochopili alebo nechceli pochopiť, čo chceme hrať. Chýbala nám najmä agresivita a behavosť po strate lopty. Všetko sme hrali do šírky a nie kolmo dopredu. Boli sme pomalí, v mnohých momentoch sme mali zbytočne o dotyk viac, ihrisko bolo malé a súper to využil. Druhý polčas už viac spĺňal naše kritériá, znížili sme, len škoda, že po chybe sme inkasovali tretí gól. Máme problém s hrotovým útočníkom, ktorý nám chýba. V prvom polčase na hrote alternoval Kountouriotis, v druhom Diarra. Na oboch bolo vidieť, že nie sú typickí hrotoví útočníci. Musíme pridať po všetkých smeroch. Chlapci možno sú trošku unavení, ale hrali iba po polčase. Nabudúce sa musia viac oddať a pobiť o výsledok."

Najbližšie prípravné stretnutie odohrajú Zemplínčania v utorok 2. júla o 16. hodine na vlastnom trávniku proti druholigovému Liptovskému Mikulášu.

Foto: Róbert Andrejov