V prípravnom súboji v Miškovci remíza

2019-10-11 18:43:43

Prvoligoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce ani počas reprezentačnej prestávky bez zápasu nezostali. V piatok popoludní odohrali prípravný duel v Miškovci, kde sa stretli s tamojším DVTK Diósgyőr, ktorý účinkuje v najvyššej maďarskej súťaži. U našich južných susedov zaknihovali žlto-modrí nerozhodný výsledok, keď s domácimi remizovali 1:1.

V úvodnej 45-minútovke mali o čosi navrch hráči maďarského tímu, ktorí sa už v 7. minúte mohli dostať do vedenia, avšak Shestakov z dobrej pozície krížne namieril tesne vedľa. V 18. minúte odcentroval zvnútra šestnástky do päťky Kvocera a domáci obranca Polgár v snahe odhlavičkovať loptu do bezpečia rozvlnil vlastnú sieť - 0:1. Michalovčania viedli iba štyri minúty, na rohový kop Prossera si najvyššie vyskočil Brkovič a hlavou upratal loptu presne k žrdi - 1:1. V ďalšom priebehu prvého dejstva nevyužili veľké šance na skórovanie domáci Márkvárt ani hosťujúci Mensah.

Po obrátke už boli aktívnejší Zemplínčania, ktorí diktovali tempo hry a domácich púšťali do svojej šestnástky iba sporadicky. V 54. minúte nebezpečnú strelu Mensaha spoza pokutového územia vyrazil Antal a o štyri minúty neskôr v obrovskej šanci Kountouriotisova krížna strela len o centimetre minula cieľ. Aktivita "šoltisovcov" neutíchala, strelecké pokusy pokusy Sidibého, Turíka, Kvoceru či Rotu však boli nepresné alebo si s nimi poradil gólman Antal. Keďže hostia nič nevyťažili ani z viacerých centrovaných lôpt alebo štandardných situácií, vedenie sa im na svoju stranu už strhnúť nepodarilo, a tak sa s Maďarmi rozišli zmierlivo.

DVTK Diósgyőr - MFK Zemplín Michalovce 1:1 (1:1)

Góly: 22. Brkovič - 18. vlastný K. Polgár

DVTK: Danilovič (46. Antal) - K. Polgár (60. Vági), Brkovič, Karan (60. M. Orosz), M. Tamás (46. D. Orosz) - Shestakov (46. Bacsa), Márkvárt (46. Zsiga), Prosser (46. Tabakovič), Rui Pedro, Iszlai (60. Barn. Tóth) - Ivanovski (70. Bor. Tóth)

MFK ZEMPLÍN: T. Dráb (46. Dehtiar) - Rota, Grič, Chervak (60. Soler), Bekir - Mavretič - Kountouriotis (60. Sidibé), Mensah (60. Martínez), S. Danko (60. Turík), Popovits (60. Bezerra) - Kvocera

Po reprezentačnej prestávke odohrajú Zemplínčania prvé stretnutie vo Fortuna lige v sobotu 19. októbra o 17. hodine na pôde MŠK Žilina.

Foto: Róbert Andrejov