Chce opäť vyskúšať zahraničie

2020-01-16 10:19:38

Defenzívny univerzál Michaloviec Jakub Grič má za sebou jeseň ako na hojdačke. Vinou úzkeho kádra musel v úvode sezóny nastupovať na stopérskom poste, ktorý pre 180 centimetrov vysokého stredopoliara nie je ideálny. Postupne sa zo zostavy vytrácal. Nastálo sa do nej vrátil až pod taktovkou nového trénera Jozefa Majoroša.

Celkovo Grič nastúpil do jedenástich duelov, pričom v siedmich z nich nastúpil od prvej minúty. Pri posledných troch víťazstvách nad Dunajskou Stredou, Sereďou a Trnavou bol dôležitou postavou v zostave trénera Majoroša, ktorý ho opäť vrátil na jeho obvyklú pozíciu defenzívneho stredopoliara. Ani návrat do základu ale 23-ročného záložníka nepresvedčil. Rozhodol sa, že Zemplín opustí.

„Vyzerá to tak, že áno. Predčasne som rozhodnutý, že zmluvu nepredĺžim a počkám na novú ponuku z iného klubu. Bol by som rád, keby sa to podarilo v aktuálnom prestupovom období,“ prezradil Grič pre fortunaliga.sk a jedným dychom dodal: „S vedením som to už konzultoval. Som rád, že som dostal možnosť predĺžiť zmluvu. Aj napriek tomu, že zmluva sa mi končí až v lete, sme sa dohodli, že ak niečo príde, tak ma pustia už teraz. Za to som vedeniu klubu vďačný.“

Hoci je rodákom z Prešova a v mládeži hrával za Lipany, už v tínedžerskom veku sa stal hráčom Michaloviec. Za prvý tím MFK nastupuje už od roku 2013. S výnimkou krátkeho pôsobenia v poľskej Sandecje Nowy Sacz ešte inde nepôsobil. „Rád by som znova okúsil klub za hranicami Slovenska, ale ak ohlási záujem klub zo Slovenska a bude to pre môj futbalový rast prospešné, nemám dôvod brániť sa tomu,“ načrtol Jakub Grič svoju budúcnosť.

Stále len 23-ročný futbalista len pred nedávnom absolvoval životný prestup, keďže medzi sviatkami vhupol do stavu manželského. „Vianoce boli trochu rušnejšie ako obvykle, ale o to krajšia bola atmosféra na našej svadbe. Obaja máme väčšie rodiny, takže zábava bola vynikajúca a celý deň sme si od začiatku až do konca užili. Prišli aj šiesti spoluhráči, ktorí sa dobre bavili a nevynechali žiadny tanec. Zistil som, že chlapci sú doma nielen na ihrisku, ale aj na tanečnom parkete,“ uzavrel michalovský stredopoliar.

Zdroj: profutbal.sk

Foto: Róbert Andrejov