Ukončí Zemplín negatívnu sériu?

2020-06-21 13:22:10

Štatistiky evidujú 17 vzájomných zápasov Michaloviec s Ružomberkom, z toho 14 vo Fortuna lige, 2 v pohári a 1 prípravný. Ani v jednom prípade sa z víťazstva v nich netešili Zemplínčania. Pre žlto-modrých je súper z Liptova akoby zakliaty. Zmeniť to ale chcú už v nedeľu podvečer v dôležitom domácom stretnutí.

Michalovce a Ružomberok, spolu s Trnavou, bojujú o konečnú štvrtú priečku vo Fortuna lige. Východniari majú momentálne o dva body viac než ich nedeľňajší súper a dobre vedia, že pôjde o veľa. „Každý zápas v tejto skrátenej nadstavbe je dôležitý. Hráme doma s Ružomberkom a potom doma s Trnavou. Veríme, že tieto stretnutia zvládneme. Musíme ich vyhrať, ak chceme byť štvrtí v tabuľke,“ uvedomuje si stredopoliar Jozef-Šimon Turík, na ktorého nadviazal brankár Matúš Kira: „Je celkom reálne, že sa v lige bude hrať baráž o poslednú miestenku do pohárovej Európy. Ak sa tak stane, samozrejme, že by sme chceli mať čo najlepšiu východiskovú pozíciu a hrať na domácom ihrisku.“

Po reštarte sa ale Michalovčania nepredviedli v najlepšom svetle, v Dunajskej Strede prehrali vysoko 0:5. „Snažíme sa už na to nemyslieť, jet o za nami. Samozrejme, budeme musieť zlepšiť veľa vecí, no ja verím, že sa znovu nakopneme, podobne, ako tomu bolo vo februári po vysokej prehre 1:8 s Trenčínom. Tešíme sa na domáci súboj po dlhom čase, žiaľ, iba s obmedzeným počtom divákov. Viem, že Ružomberku sa viac darí vonku, nám sa však zasa viac darí doma, takže očakávam dobrý zápas,“ zhrnul Turík.
Ružomberok - Michalovce (Almási, Kira)
Michalovce ešte Ružomberok nikdy nezdolali (foto: Rudo Maškurica)

Výhodou piateho tímu tabuľky môže byť fakt, že Liptáci uprostred týždňa odohrali náročný pohárový zápas v Dunajskej Strede (1:1) a v stredu ich čaká domáca odveta. „Každý súper v hornej šestke je kvalitný. Nemôžeme sa spoliehať na únavu súpera, dôležité je koncentrovať sa na vlastný výkon. Prioritou pre nás je odčiniť tú facku z Dunajskej Stredy,“ burcuje Kira.

Z negatívnej bilancie proti Ružomberku si hráči ťažkú hlavu nerobia, hoci netaja, že ju vnímajú. „S niektorými mužstvamis a nám hrá lepšie, s inými sa nám nedarí. Žiaľ, je to práve Ružomberok, no ja si nemyslím, že by sme to nejako extra riešili. Každý zápas je iný, lopta je guľatá a každá séria sa raz musí skončiť. Ja verím, že sa tak stane už v nedeľu,“ zaželal si 25-ročný Kira a o rok mladší Turík doplnil: „Možno to už nie je náhoda. Ja si pamätám viacero zápasov proti Ružomberku, v ktorých súper skóroval v samom závere a vyrovnal, alebo rozhodol o svojom víťazstve. Často to boli práve takéto zápasy, ale raz sa to musí zmeniť. Človek na to trochu myslí, ale akonáhle duel odštartuje, už to nemáme v hlavách. Chceme vyhrať!“

Zdroj: Profutbal.sk, Tomáš Zagiba

Foto:Andrejov