Na senickej pôde súboj nováčikov

2015-07-25 12:00:00

V priebehu jedenástich týždňov narazia žlto-modrí na Skaličanov už po tretí raz, v predchádzajúcich dvoch dueloch nezaváhali.

Aleš Křeček, nástupca trénera Štefan Horného, pokrstil skalickú premiéru v najvyššej súťaži nečakaným víťazstvom nad Ružomberkom v Poprade.

Hoci Skalicu čaká premiéra v domácom prostredí, to nájde dočasne u suseda zo Senice. Pre fanúšikov bude zabezpečená preprava na zápas zo skalického štadióna. "Budú pre nich pripravené štyri autobusy s kapacitou po 80 ľudí, ale ďalší priaznivci sa chystajú využiť individuálnu dopravu. Predpokladám, že na naše mužstvo budú zvedaví aj Seničania, s ktorými hráme hneď v nasledujúcom kole. Očakávam, že návšteva by mohla atakovať dvojtisícovú hranicu," povedal generálny manažér tímu zo Záhoria Roman Čavojský.

Skaličania nastúpia proti Michalovciam v nových dresoch, iných ako doteraz, ich základom je zelená farba s bielym pásom po ľavej strane. Zverenci trénera Křečeka sú kompletní a odhodlaní pripísať si na konto ďalšie víťazstvo.

Východniari sa budú musieť zaobíšť bez obrancu Marcosa Calera Pereza, ktorý si pri prvoligovej premiére doma proti Trenčínu vykĺbil rameno a výsledky potvrdili natrhnutý väz a vnútorný opuch. "Stále sme pripravení na to, ak niekto vypadne zo zostavy. Aj preto máme v mužstve všetky posty zdvojené," povedal tréner František Šturma, no meno Perezovej náhrady udržal v tajnosti. Michalovčania sa bližšie k dejisku zápasu presúvali včera popoludní, prechodný stan si rozložili v Sládkovičove. "Prial by som si, aby sme víťaznú bilanciu proti Skalici ešte predĺžili. Chceme vyhrať!" vyslovil túžbu kouč MFK Zemplín.

MOTÍV ZÁPASU

Skalica na úvod vyhrala, Michalovce prehrali. Nováčikovia sa veľmi dobre poznajú, na jar sa stretli v skupine o postup do najvyššej súťaže. Po domácom víťazstve 3:1 triumfoval Zemplín aj v poslednom súboji, ktorý rozhodoval o druholigovom víťazovi (2:0). Tentoraz najpravdepodobnejšie vyznieva remíza.

CHÝBAJÚ

Skalica: nikto

Michalovce: Perez, Bayón, Montero (zranenie)