Letná príprava začína vo štvrtok

2020-07-22 14:43:20

Letná príprava MFK Zemplín Michalovce sa začne vo štvrtok 23.júla 2020.

Viacerým hráčom skončili po sezóne zmluvy. Sezóna bola poznačená prerušením na tri mesiace kvôli koronavírusu, ktorý ochromil celý nielen futbalový svet. Táto neštandardná situácia zasiahla do fungovania viacerých klubov. Niektorým futbalistom skončili zmluvy k 30.6.2020. Fortuna liga sa dohrávala nakoniec aj v júli. Od niektorých futbalistov nedošlo k dohode s vedením klubu a možnostiach predĺženia, a tak nemohli ani nastúpiť a byť k dispozícii trénerovi na najdôležitejší zápas "jari" a to baraž o Európsku ligu.

Prestávka medzi sezónami je krátka a za tento čas dôjde k adekvátnemu doplneniu A-mužstva Zemplína.

Hráči, ktorým skončila po sezóne zmluva: Matúš Kira, Peter Kolesár, Stanislav Danko, Jozef-Šimon Turík, Milan Kvocera, Jose Carrillo, Cheick Alan Diarra, Kyriakos Savvidis. Vedenie klubu jedná individuálne s niektorými hráčmi o predĺžení zmlúv.

Hráči, ktorým skončila zmluva a už majú nový klub: Jakub Grič (FC Spartak Trnava)

Zajtra by mali byť trénerovi Majorošovi k dispozícii títo hráči:

Tomáš Dráb, Rostyslav Dehtiar, Igor Žofčák, Matúš Begala, Matúš Vojtko, Martin Kolesár, Matej Trusa, Sidibe Modibo, Armen Hovhannisyan, Popovits, Kountouriotis, Neofytidis, Ricardo Phillips (hosťovanie z DAC), Artem Vovkun, Maxim Hirnij, Lukčo, Sova a ďalší (z MFK Zemplín U19).

Po zranení sa onedlho k mužstvu pripoja stopér Ian Pino Soler, a taktiež Dimitrios Konstantinids.

V priebehu nasledujúcich týždňov, dovtedy kým sa neuzavrie prestupový trh, by mali prísť na Zemplín ešte viacerí futbalisti na skúšku.